Έφη Κότσαπα: Το Chefi σερβίρει το καλύτερο φαγητό στον κόσμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έφη Κότσαπα: Το Chefi σερβίρει το καλύτερο φαγητό στον κόσμο
Η ιδιοκτήτρια του Chefi μιλάει στο Insider.gr για την απόφασή της να αλλάξει επαγγελματική ρότα και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Η ιδιοκτήτρια του Chefi μιλάει στο Insider.gr για την απόφασή της να αλλάξει επαγγελματική ρότα και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Γεννήθηκε στην Κύπρο και μεγάλωσε στη Ζάμπια και τη Σομαλία, καθώς ο πατέρας της εργαζόταν για την Unesco. Τελείωσε το Campion στην Αθήνα και σπουδάσε στο Deree. Δεν την κράτησε όμως η Ελλάδα και αποφάσισε να αποδράσει στη Βοστόνη για να πάρει το πρώτο της μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ. Και μόλις ολοκλήρωσε έφυγε για West Coast και βρέθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, από το Πανεπιστήμιο του οποίου πήρε το δεύτερο μεταπτυχιακό της. Όσα χρόνια εργαζόταν στο marketing και τη διαφήμιση, το όνειρό της ήταν ένα: να γίνει μαγείρισσα. Κάτι που το ήθελε από μικρό παιδί, αλλά κατάφερε να το μετουσιώσει σε πραγματικότητα σε ηλικία 40 ετών. Η Έφη Κότσαπα δεν κατάφερε απλώς να γίνει μαγείρισσα, αλλά και να φτιάξει το δικό της επιτυχημένο εστιατόριο, το Chefi στο Χαλάνδρι. Το insider.gr συνομίλησε με την κ. Κότσαπα και η ίδια μας αποκαλύπτει το μυστικό μείγμα της επιτυχίας της!

Μετά από τόσα χρόνια σπουδών και εργασίας στο marketing, δεν λυπηθήκατε τον χρόνο σας; Πώς αποφασίσατε να αλλάξετε επάγγελμα;

Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι συνηθισμένο, αλλά είναι η πιο ώριμη φάση της ζωής του ανθρώπου, σύμφωνα και με τα επιστημονικά δεδομένα του χώρου μου, να αλλάξει επάγγελμα. Εξάλλου υπάρχουν δύο παράμετροι που συνδέουν άμεσα την προηγούμενη με τη νυν επαγγελματική μου ζωή: το παιδικό μου όνειρο ήταν να γίνω μαγείρισσα και ως ιδιοκτήτρια εστιατορίου, οφείλω να έχω και βαθύτερη γνώση πάνω στα οικονομικά και το marketing.

Άρα το όνειρο, το μεράκι και οι γνώσεις ενώθηκαν και δημιούργησαν το Chefi... Τι γεύσεις περιμένουμε να δούμε από κάτι τόσο όμορφο;

Ένα πολυπολιτισμικό συνδυασμό υλικών και αρωμάτων, τα οποία καταλήγουν σε πιάτα με γνώριμες για τον ελληνικό ουρανίσκο γεύσεις. Πιάτα στημένα σαν πίνακες ζωγραφικής. Στην πραγματικότητα είναι ένα καθαρό comfort gourmet φαγητό, εμπνευσμένο από τα ταξίδια μου και την εμπειρία μου ως περιηγητής του κόσμου.

Το μενού το φτιάχνετε μόνη σας;

Όχι. Το μενού είναι προϊόν συνεργασίας με έναν προικισμένο άνθρωπο με τον οποίο συνεργαστήκαμε άψογα ως private chefs για περισσότερα από επτά χρόνια. O chef Αλέξανδρος Κοσσυβάκης και εγώ δημιουργούσαμε καταπληκτικά πιάτα. Μαγειρεύαμε σε σπίτια εύπορων οικογενειών και οι πελάτες ξετρελαίνονταν. Μας ρωτούσαν όλοι γιατί δεν ανοίγουμε δικό μας εστιατόριο.

Πόσο θα μου κοστίσει ένα τραπέζι στο Chefi;

Περίπου 45 ευρώ με ποτό. Τιμή σπάνια για fine dining. Όσο σπάνιο και γευστικό είναι και το φαγητό μας. Και ακόμη πιο σπάνια η χαλαρή διάθεση που προσφέρουμε για να καθίσει κάποιος και να το απολαύσει. Έχουμε το καλύτερο φαγητό στον κόσμο! Αυτό είναι άλλωστε και το μότο μας.

Το concept και η υλοποίησή του είναι σημαντικά για την επιτυχία στην επιχείρηση εσταίασης;

Η αρχή λειτουργίας του Chefi είναι να τρώω τόσο καλά, που να είμαι ευχαριστημένη και όταν φεύγω να είμαι ευτυχισμένη. Αυτός είναι και ο λόγος που το μενού μας είναι εξαιρετικά προσεγμένο και φτιαγμένο ώστε να προσφέρει στον καθένα κάτι ιδιαίτερο.

Πέρα από την κουζίνα, ποιο είναι το «μείγμα» των υπηρεσιών προς τον πελάτη που συνέβαλαν στην επιτυχία Chefi;

Η πρώτη επένδυση που έκανα ήταν στους ανθρώπους. Αυτοί είναι η ψυχή του εστιατορίου, το οποίο είναι κάτι ζωντανό. Ένα άλλο σημαντικό συστατικό του μείγματος είναι η ποιότητα. Πρέπει να υπάρχει παντού, από τις πρώτες μας ύλες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια στον κήπο.

Εκτός από το δείπνο, τι άλλου είδους υπηρεσίες και γεύματα προσφέρετε;

Τα business events (lunch & diner) είναι από τις βασικές υπηρεσίες που παρέχουμε και οι πελάτες μας είναι πολύ ευχαριστημένοι. Υπάρχουν ειδικοί χώροι για παρουσιάσεις είτε στο εσωτερικό, είτε στον κήπο του εστιατορίου. Επίσης κάνουμε δεξιώσεις για βαφτίσεις, γάμους και ό,τι άλλη εκδήλωση μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

Θα μας αποκαλύψετε το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας σας;
Καταρχάς μυστικά δεν υπάρχουν. Ποιότητα, ποιότητα, ποιότητα και πολλή δουλειά έφεραν το υπέροχο αυτό αποτέλεσμα. Καλή απόλαυση!

Chefi The Restaurant: Περικλέους 31, Χαλάνδρι. Τρίτη - Σάββατο: από τις 19:00.

Πληροφορίες στο chefi.gr, στο [email protected] και στο τηλ. 210 6815 774.

Έφη Κότσαπα: Το Chefi σερβίρει το καλύτερο φαγητό στον κόσμο
Έφη Κότσαπα: Το Chefi σερβίρει το καλύτερο φαγητό στον κόσμο
Έφη Κότσαπα: Το Chefi σερβίρει το καλύτερο φαγητό στον κόσμο
Έφη Κότσαπα: Το Chefi σερβίρει το καλύτερο φαγητό στον κόσμο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider