Αντώνης Βουκλαρής: Η Ευρωκλινική στο κέντρο των εξελίξεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντώνης Βουκλαρής: Η Ευρωκλινική στο κέντρο των εξελίξεων

Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ένα ενιαίο σχέδιο υγείας για τη χώρα που να περιλαμβάνει και τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες σε δραματικά χαμηλότερο κόστος από τον δημόσιο. Αυτό τονίζει στο insider.gr ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2017 θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά όπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αλλαγές που θα οδηγούν στην ενοποίηση εταιρειών του κλάδου σε μεγαλύτερα σχήματα. Σε ότι αφορά την Ευρωκλινική ο κ. Βουκλαρής σημειώνει ότι ο όμιλος βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων και προσθέτει: «Επιθυμούμε όχι απλά να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά θα προσπαθήσουμε να ηγηθούμε των εξελίξεων».

Πώς κινήθηκε η αγορά ιδιωτικής υγείας το 2016; Τι περιμένετε για το 2017;

Ήταν μια δύσκολη χρονιά που κινήθηκε παράλληλα με την Ελληνική οικονομία. Αρκετές μικρές ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα έκλεισαν και αναμένουμε αυτό να συνεχιστεί και το 2017 που θα είναι μια χρονιά στην οποία πιστεύω θα ξεκινήσουν οι αλλαγές που θα οδηγούν στην ενοποίηση εταιρειών του κλάδου σε μεγαλύτερα σχήματα.

Υπάρχει στροφή του κόσμου στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας;

Υπάρχει σαφής στροφή ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας τόσο για διαγνωστικές εξετάσεις, όσο και για νοσηλείες. Η έλλειψη υποδομών και η απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό. Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στον ιδιωτικό τομέα και απευθύνονται μαζικά στα Δημόσια νοσοκομεία, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη επιβαρυμένες υποδομές του.

Δεδομένου του έντονου ανταγωνισμού και των δυσκολιών στις πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ, πώς τοποθετείται η Ευρωκλινική στην αγορά;

Είμαστε στο κέντρο. Είμαστε στο κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο των εξελίξεων με καινούργιες σημαντικές συμφωνίες με τις ασφαλιστικές εταιρείες, έχοντας πάντα στο κέντρο της προσοχής μας την υγεία του ασθενή και την εξυπηρέτησή του. Προσπαθούμε δηλαδή να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που μας δίνει η προνομιακή μας θέση στην Αττική ταυτόχρονα με την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία εξυπηρέτησης και τις καινοτομίες σε ασφαλιστικά προϊόντα.

Πρόσφατα η Ευρωκλινική Αθηνών έγινε η πρώτη κλινική στην Ελλάδα και την Ευρώπη που πιστοποιείται ως «Φιλική προς τους Ασθενείς Κλινική». Τι σημαίνει αυτό για την κλινική αλλά και για τον κόσμο;

Η διεθνής πιστοποίηση «Patients’ Friendly Hospitals» που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στην Ευρωκλινική Αθηνών, αφορά το σχεδιασμό και την εφαρμογή πρακτικών σε Νοσοκομεία και Κλινικές, έτσι ώστε να δημιουργείται ένα περιβάλλον φιλικό σε ασθενείς, συγγενείς και συνοδούς.

Με την πιστοποίηση αυτή η Ευρωκλινική Αθηνών φιλοδοξεί να εξασφαλίσει στους ασθενείς τις καλύτερες δυνατές συνθήκες κατά τη νοσηλεία τους.

Βασικός στόχος να αισθάνονται οι ασθενείς, αλλά και το υποστηρικτικό τους περιβάλλον, άνεση, ασφάλεια και εμπιστοσύνη και να ικανοποιούνται οι ανάγκες και οι προσδοκίες τους. Παράλληλα ενθαρρύνονται να υποβάλουν τις παρατηρήσεις και τα παράπονα τους, συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία διαρκούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ποιες άλλες υπηρεσίες προσφέρει η Ευρωκλινική στους ασθενείς και στους συνοδούς τους;

Στα πλαίσια της πιστοποίησης, η Ευρωκλινική Αθηνών καινοτομεί έχοντας δημιουργήσει το Σημείο Ε.Ν.Α. (Σημείο Εξυπηρέτησης Νοσηλευόμενων Ασθενών), όπου ο κάθε ασθενής συναντά τον Προσωπικό του Οδηγό ο οποίος βρίσκεται δίπλα του για να τον βοηθήσει, να τον κατευθύνει και να διαχειριστεί όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται μέχρι και το εξιτήριό του.

Στα εξωτερικά ιατρεία, με την καθιέρωση του Συντονιστή Εξυπηρέτησης δίνεται η δυνατότητα στους εξωτερικούς ασθενείς να έχουν δίπλα τους εξειδικευμένο προσωπικό που τους καθοδηγεί, φροντίζοντας για τη γρήγορη εξυπηρέτησή τους και επιλύοντας άμεσα τυχόν προβλήματα που ανακύπτουν.

Επίσης η κλινική διαθέτει valet parking σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή προκειμένου ασθενείς, συνοδοί και επισκέπτες να απαλλαγούν από την χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία στάθμευσης του οχήματός τους.

Μπορεί να υπάρξει σύμπραξη ιδιωτικού – δημοσίου τομέα στην υγεία;

Οι σχέσεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στο χώρο της Υγείας είναι συμπληρωματικές για την ώρα. Η σύμπραξη κατά τη γνώμη μου είναι όχι απλά μια δυνατότητα, αλλά απόλυτη και άμεση ανάγκη. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ένα ενιαίο σχέδιο υγείας για τη χώρα που να περιλαμβάνει και τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες σε δραματικά χαμηλότερο κόστος από τον δημόσιο. Αυτή την πραγματικότητα κάποια στιγμή πρέπει να την αντιληφθούν οι εκάστοτε κυβερνώντες και να την χρησιμοποιήσουν όπως γίνεται στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου με στόχο την μείωση του κόστους και την αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Τι αναμένετε από την πολιτεία;

Αναμένουμε την δημιουργία ενός ξεκάθαρου και δίκαιου πλαισίου λειτουργίας στο οποίο η πολιτεία θα αγοράζει υπηρεσίες και από τον ιδιωτικό και από τον δημόσιο τομέα συγκρίνοντας ταυτόχρονα τις τιμές και την ποιότητα με στόχο μέσω του υγιούς ανταγωνισμού - την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την αξιοποίηση των υποδομών υγείας της χώρας προς όφελος του καταναλωτή.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του ομίλου;

Έχουμε την διοικητική ομάδα, το προσωπικό και τους ιατρούς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών. Η μεταφορά της Ευρωκλινικής Παίδων σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις δίπλα στην Ευρωκλινική Αθηνών, η αύξηση της κερδοφορίας, η ανάπτυξη των πελατολογίων μας αποτελούν άμεσους στόχους. Επιθυμούμε όχι απλά να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά θα προσπαθήσουμε να ηγηθούμε των εξελίξεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider