Εgyptair: Στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικονομία

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εgyptair: Στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικονομία

Ενίσχυση της παρουσίας της στη χώρα μας δρομολογεί o εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου, η Egyptair με την προσθήκη και νέων αεροπορικών συνδέσεων από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Egyptair για την Ελλάδα και την Κύπρο, Salah Tawfik, οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών είναι τέτοιοι, που από το 2011 η Egyptair απορροφά τις ζημιές στην αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Κάϊρου προκειμένου να διατηρεί σταθερά υψηλή την ποιότητα των υπηρεσιών.

H EGYPTAIR πετάει στην Ελλάδα για πάνω από 60 χρόνια, συνεισφέροντας στην ελληνική οικονομία 3,7 εκατ. ευρώ το χρόνο. Γιατί πιστεύετε ότι έχουμε τόσο ισχυρούς δεσμούς μεταξύ μας;

Παραδοσιακά, οι δύο χώρες διαθέταμε πολύ ισχυρούς δεσμούς. Έχουμε δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς στη Γη και προσφέραμε πολλά στις επιστήμες και τον πολιτισμό του σύγχρονου κόσμου. Αλλά και στο κοντινό παρελθόν, να θυμίσω ότι η ελληνική παροικία στην Αίγυπτο ήταν από τις πιο ακμάζουσες στην χώρα και προσέφερε πολλά στην πολιτισμό αλλά και την οικονομία της σύγχρονης Αιγύπτου.

Ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στην χώρα μας, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ανήκει στους επιφανείς Αιγυπτιώτες και σίγουρα πολλοί Έλληνες θα γνωρίζουν κάποιον επιφανή Αιγυπτιώτη που συντέλεσε στην ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών.

Νομοτελειακά λοιπόν, η εταιρεία μας, η EGYPTAIR δεν θα μπορούσε να είναι αδρανής στην Ελλάδα. Τα τελευταία 60 χρόνια συνεισφέρουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, στην ενδυνάμωση της παραδοσιακής φιλίας Ελλάδας και Αιγύπτου. Συνδέουμε δύο κόσμους τόσο διαφορετικούς, αλλά ταυτόχρονα τόσο σημαντικούς, στο πέρασμα των αιώνων, για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Σκεφτείτε ότι ενώνουμε, δημιουργούμε μια πολιτιστική γέφυρα, ανάμεσα στην Ακρόπολη και στις Πυραμίδες. Την περσινή περίοδο μεταφέραμε συνολικά πάνω από 97.000 επιβάτες με δύο πτήσεις ημερησίως από την Αθήνα στο Κάϊρο και αντίστροφα και με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια και αντίστροφα.
Θα τονίσω σε αυτό το σημείο, ότι είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτόν μας το ρόλο και αν μου επιτρέπεται, εγώ προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα περήφανος που ηγούμαι, τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυτής της προσπάθειας.

Είστε ευχαριστημένοι, μετά και την προσθήκη της Σαντορίνης στα δρομολόγια σας από το περασμένο καλοκαίρι, από την επιβατική κίνηση;

Η κίνησή μας να εντάξουμε τη Σαντορίνη στα αεροπορικά μας δρομολόγια από το Κάιρο αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχής. Πραγματοποιήσαμε 42 πτήσεις τσάρτερ που μετέφεραν εκτός από Αιγύπτιους, κυρίως Κινέζους επιβάτες. Αυτή η επιτυχία μας ώθησε να εξετάσουμε και την επέκταση των πτήσεων προς την Μύκονο, άλλον ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό. Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι έχουμε στενή συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού και στοχεύουμε να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Οι δύο χώρες απέχουμε μόλις δύο ώρες αεροπορικά και έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε μία δυνατή αερογέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική και κατά δεύτερο λόγο την Ασία.

Υπάρχουν σχέδια για την προσθήκη νέων δρομολογίων στη χώρα μας;

Η μακρόχρονη δραστηριοποίησή μας στην Ελλάδα δεν μας αφήνει να εφησυχάζουμε. Αναζητούμε διαρκώς τις ευκαιρίες να ενισχύσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στη χώρα και μέσω αυτής να ισχυροποιήσουμε τους φιλικούς δεσμούς της Ελλάδας και της Αιγύπτου. Για να επισημάνω για άλλη μία φορά πόσο ισχυροί είναι οι δεσμοί μας, θα σας πω ότι από το 2011 απορροφούμε τις ζημιές στην αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Κάϊρου προκειμένου να διατηρήσουμε τη σταθερά υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.
Θα τολμούσα να σημειώσω ότι η δεδομένη χρονική συγκυρία με την Ελληνοαιγυπτιακή συνεργασία να ενισχύεται σε θέματα ενέργειας και τουρισμού, μετά τις πρόσφατες επαφές της πολιτικής ηγεσίας των δύο χωρών, μας δείχνει το δρόμο.
Από τις αρχές του καλοκαιριού σχεδιάζουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με το Κάιρο. Παράλληλα, εξετάζουμε από τη φετινή τουριστική περίοδο και την αεροπορική σύνδεση με τη Μύκονο. Πάντα όμως παραμένει στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα η ενίσχυση της συχνότητας των υφιστάμενων δρομολογίων της εταιρείας.

Πρόσφατα διαβάσαμε για μία «διαφορετική» χριστουγεννιάτικη ενέργεια που πραγματοποιήσατε στην Καβάλα, μια σειρά εκδηλώσεων για παιδιά, στο Μουσείο Mohammed Ali. Πως προέκυψε αυτή η ενέργεια;

Αυτό που οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν είναι ότι η Καβάλα είναι μια ξεχωριστή πόλη στην καρδιά των Αιγυπτίων. Ο Mohammed Ali, ο δημιουργός της σύγχρονης Αιγύπτου γεννήθηκε και έζησε στην Καβάλα μέχρι την ηλικία των τριάντα χρόνων. Το σπίτι του, που κατασκευάστηκε μεταξύ 1780 και 1790 διασώζεται στη χερσόνησο της Παναγίας, στην παλιά πόλη της Καβάλας και σήμερα στεγάζει το Μουσείο Mohammed Ali.
Εμείς στην EGYPTAIR, θέλοντας να αναδείξουμε αυτό το γεγονός, ως η μεγαλύτερη αιγυπτιακή εταιρεία που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα και ως ο ισχυρότερος αρωγός της ελληνοαιγυπτιακής φιλίας, αποφασίσαμε σε συνεργασία με το Μουσείο να φέρουμε πιο κοντά μας τα παιδιά της Καβάλας για να γνωρίσουν την Αίγυπτο και τον Mohammed Ali.
Πραγματοποιήσαμε λοιπόν, από τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, στο χώρο του ανδρωνίτη του Μουσείου, μία έκθεση από μινιατούρες αεροπλάνων της EGYPTAIR, ενώ παράλληλα προβάλλαμε φωτογραφίες από τα πρώτα επιβατικά αεροπλάνα που κυκλοφόρησαν μέχρι και τα πιο σύγχρονα. Στον ίδιο χώρο, για την καλύτερη γνωριμία με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Αιγύπτου, φιλοξενήθηκε μια έκθεση με θέμα «Η Αίγυπτος από ψηλά», στην οποία προβάλαμε εναέριες φωτογραφίες από ιστορικά μνημεία και τοπία της χώρας.
Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι η εταιρική μας φιλοσοφία επικεντρώνεται στον άνθρωπο, στον άνθρωπο που πετά μαζί μας, αλλά και στον άνθρωπο που ζει ανάμεσα μας. Συνεπώς, η ενέργεια που πραγματοποιήσαμε στην Καβάλα, για εμάς είναι αυτονόητη και ακολουθεί μια σειρά από άλλες ανθρωποκεντρικές ενέργειες που κρατήσαμε μακριά από τη δημοσιότητα και προηγείται άλλων που θα έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Γιατί κάποιος επιβάτης να επιλέξει την Egyptair για το ταξίδι του; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά σας εν συγκρίσει με άλλες αεροπορικές;

Όπως σας ανέφερα και προηγουμένως η EGYPTAIR επικεντρώνεται στον άνθρωπο, τον επιβάτη μας, τον φιλοξενούμενο μας.
Με αυτή τη φιλοσοφία στο επιχειρηματικό μας DNA, προσπαθούμε να πετάμε σε «βολικές» ώρες και παρέχουμε κίνητρα στους πελάτες μας μέσω των προγραμμάτων ειδικών προσφορών για τους τακτικούς επιβάτες. Επιπλέον, οι επιβάτες μας έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν εντελώς δωρεάν με δύο αποσκευές βάρους 23 κιλών η καθεμία, εάν πετούν σε οικονομική θέση και 32 κιλών, εάν πετούν σε business class. Διευκρινίζω ότι είμαστε μια από τις λίγες αεροπορικές εταιρείες, παγκοσμίως, που προσφέρουμε στους επιβάτες μας άνετα καθίσματα με την μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στις θέσεις σε όλο το αεροσκάφος και όχι μόνο στη business class, για να έχουν όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστο ταξίδι. Ταυτόχρονα, όλες οι θέσεις στα αεροσκάφη μας διαθέτουν οθόνες με πρόσβαση σε Wifi Internet και δυνατότητα χρήσης κινητού τηλεφώνου. Να προσθέσω ότι αν οι επιβάτες μας χρειαστεί να διανυκτερεύσουν στο Κάιρο ή έχουν ενδιάμεση στάση διάρκειας 6 έως 10 ωρών, έχουν δυνατότητα δωρεάν διαμονής σε πεντάστερο ξενοδοχείο ή εναλλακτικά δωρεάν ξενάγηση στο Κάιρο, τον Νείλο και τις Πυραμίδες.
Επίσης, σας υπενθυμίζω ότι ως αεροπορική εταιρεία, μέλος της STAR ALLIANCE, διαθέτουμε, σε απαρέγκλιτα υψηλό επίπεδο, όλες τις ποιοτικές υπηρεσίες, εναέριες και επίγειες, που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες-μέλη.
Σημειώστε τέλος, ότι όλο το παραπάνω πακέτο προνομίων και μοναδικών υπηρεσιών, παρέχεται με εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμολόγηση, τεκμηριώνοντας απόλυτα τον πολύ γνωστό, αλλά όχι πάντοτε ακριβή όρο, value for money.
Ας μου επιτραπεί να αναφέρω ότι εμείς στην EGYPTAIR μετατρέπουμε το αεροπορικό ταξίδι σε μια ουσιαστική ταξιδιωτική εμπειρία.

Σε πόσες χώρες δραστηριοποιείται σήμερα η Εgyptair και υπάρχουν σχέδια για διασύνδεση και με άλλες;

Τη δεδομένη χρονική στιγμή που μιλάμε το δίκτυο του ομίλου της EGYPTAIR καλύπτει 70 προορισμούς σε 60 χώρες. Ωστόσο, σε συνδυασμό με το δίκτυο της Star Alliance από τον Ιούλιο του 2008, οι επιβάτες μας ταξιδεύουν σε περισσότερους από 1.200 προορισμούς σε 192 χώρες. Συνολικά ετησίως, διακινούμε περισσότερους από εννέα εκατ. επιβάτες.
Να τονίσω ότι προχωράμε στη συνεχή αναδιάρθρωση του δικτύου μας, με διατήρηση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών και του στόλου μας. Στόχο μας αποτελεί και η αύξηση του στόλου των αεροσκαφών μας. Σήμερα διαθέτουμε 82 αεροσκάφη, τα οποία θέλουμε να ανέλθουν σε 200 μέχρι το 2025.
Η εταιρεία μας, συμβαδίζει με τις διεθνείς εξελίξεις στον κλάδο της και με ισχυρά αντανακλαστικά προσαρμόζεται στις πτητικές ανάγκες κάθε χώρας, ενώ είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί όποια ευκαιρία παρουσιαστεί για περαιτέρω ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider