Τράπεζα Πειραιώς: Σταθερά καινοτόμα στο e-banking

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζα Πειραιώς: Σταθερά καινοτόμα στο e-banking

Με καινοτόμες υπηρεσίες και σημαντικές αναβαθμίσεις στις υπηρεσίες της αντιμετώπισε η Τράπεζα Πειραιώς τη νέα πραγματικότητα που έφερε στην Ελλάδα η επιβολή των capital controls. Όπως αναφέρει στο insider.gr η κυρία Έλενα Ορφανίδου, Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, υπηρεσίες όπως η «winbank λεφτά στο λεπτό» αλλά και το «winbank wallet app» επιβεβαιώνουν την πελατοκεντρική φιλοσοφία της τράπεζας ενώ στόχος είναι όλοι οι πελάτες να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Η επιβολή των capital controls άλλαξε πλήρως την εικόνα της ηλεκτρονικής τραπεζικής. Εν μία νυκτί, οι Έλληνες στράφηκαν μαζικά στο e-banking και οι τράπεζες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη πρόκληση. Πώς ανταποκριθήκατε σε αυτό και ποια είναι τα δεδομένα σήμερα;

Η Ηλεκτρονική Τραπεζική της Τράπεζας Πειραιώς, ακόμα και στη δύσκολη περίοδο των capital controls, συνέπλευσε με την πελατοκεντρική φιλοσοφία της Τράπεζας, και εξυπηρέτησε τις αυξημένες ανάγκες των πελατών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο διάστημα της υποχρεωτικής τραπεζικής αργίας, υπήρξε τόσο μεγάλη ανάγκη εγγραφής πελατών στο web banking, που εργαστήκαμε εστιασμένα και αποτελεσματικά, προσαρμόσαμε άμεσα εσωτερικές διαδικασίες και ροές, ώστε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο αιτημάτων. Στη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων εγγράψαμε στην υπηρεσία winbank web banking δεκάδες χιλιάδες νέους χρήστες, ενώ διεκπεραιώθηκαν κατά μέσο όρο 50% περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές ημερησίως, έναντι της προηγούμενης περιόδου.

Η μετατόπιση της μεγάλης μάζας από τα καταστήματα στα ψηφιακά κανάλια, η κατακόρυφη αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών πληρωμών δικαίωσε πολλές από τις στρατηγικές επιλογές μας. Για παράδειγμα, η Τράπεζα Πειραιώς είναι η πρώτη και μοναδική τράπεζα στην Ελλάδα που από το τέλος του 2015 παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα και από τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (APS).

Επίσης ανασχεδιάσαμε πλήρως την υπηρεσία winbank web banking από τα τέλη Μαρτίου 2016, βασιζόμενοι στις βέλτιστες πρακτικές ευχρηστίας, σε μετρήσεις προτιμήσεων χρηστών και στην τεχνολογία αυτόματης δυναμικής προσαρμογής (responsive design). Αυτό σημαίνει πρακτικά πως οποιαδήποτε συσκευή και αν χρησιμοποιεί ο πελάτης, υπολογιστή, tablet, smartphone, έχει τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης. Το νέο «έξυπνο», δυναμικό και γρήγορο περιβάλλον, μεταφέρει στον χρήστη, αισθητικά και λειτουργικά, την φιλοσοφία της Τράπεζας Πειραιώς, προσφέροντας πάνω από 550 πληρωμές και συναλλαγές, με μηδενική ή πολύ χαμηλή τιμολόγηση.

Σε αυτό το περιβάλλον, το κοινό έχει ανάγκη από καινοτόμες υπηρεσίες, οι οποίες να διευκολύνουν τις καθημερινές του συναλλαγές. Πως ανταποκριθήκατε στην απαίτηση αυτή;

Μία από τις πιο καινοτόμες υπηρεσίες που βρίσκουν εξαιρετική εφαρμογή στην εποχή των capital controls, είναι η υπηρεσία winbank λεφτά στο λεπτό, καθώς ο πελάτης μπορεί άμεσα να στείλει χρήματα από το web, το phone banking καθώς και από την mobile εφαρμογή «winbank LsL» και να κάνει ανάληψη από οποιοδήποτε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς κάρτα, με τη χρήση ενός μοναδικού κωδικού μίας χρήσης. Ο παραλήπτης των χρημάτων μπορεί να είναι ο ίδιος ο χρήστης ή τρίτο πρόσωπο ανεξαρτήτως αν είναι πελάτης. Η πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία που διατίθεται ήδη από το 2007, βοήθησε σε πολύ σημαντικό βαθμό πελάτες μας που δεν είχαν κάρτα αναλήψεων ή ήθελαν να στείλουν μετρητά σε κάποιον άμεσα και με ασφάλεια. Από τη μεριά μας, συνεχίζουμε να ενημερώνουμε τους πελάτες για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από τη χρήση της υπηρεσία winbank λεφτά στο λεπτό και να τους εκπαιδεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Αντίστοιχα, η νέα τάση στην ηλεκτρονική τραπεζική είναι τα «κινητά πορτοφόλια». Ακολουθείτε αυτή την εξέλιξη;

Το winbank wallet app είναι μία νέα υπηρεσία που κάλυψε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάγκη που δημιούργησαν οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις αγορές τους σε καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χωρίς να χρειάζεται να έχουν μετρητά ή κάρτα πληρωμής μαζί τους. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται ανέπαφα, μέσω οποιασδήποτε χρεωστικής κάρτας της Τράπεζας Πειραιώς, Visa ή MasterCard, με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού. Η πληρωμή πραγματοποιείται απλά, πλησιάζοντας το κινητό (android μόνο λόγω των περιορισμών που βάζει η ίδια η apple) στα μηχανήματα αποδοχής ανέπαφων πληρωμών (Contactless POS).

Αντίστοιχα, ολοένα και περισσότερες συναλλαγές γίνονται από το κινητό τηλέφωνο. Πώς καλύπτετε την ανάγκη αυτή, τόσο ως προς την ευχέρεια των συναλλαγών όσο και στο θέμα της ασφάλειας;

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των πελατών να εκτελούν συναλλαγές με ασφαλή τρόπο, 24x7 από οποιαδήποτε συσκευή, προσφέρουμε την εφαρμογή winbank mobile banking app για τραπεζικές συναλλαγές on the go. Οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το χαρτοφυλάκιο τους, να μεταφέρουν χρήματα, να πληρώσουν τις κάρτες και τους λογαριασμούς τους με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Εμπλουτίσαμε πρόσφατα τις δυνατότητες του winbank mobile banking app με τη νέα λειτουργικότητα one touch, όπου δίνουμε στο χρήστη τη δυνατότητα να συνδεθεί στην εφαρμογή απλά με το δακτυλικό αποτύπωμα, διατηρώντας παράλληλα το επίπεδο ασφάλειας στο μέγιστο βαθμό. Είμαστε μάλιστα η πρώτη Ελληνική τράπεζα που προσφέρει βιομετρική αναγνώριση και ταυτοποίηση.

Αν και γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή μας winbank mobile banking app είναι η πιο δημοφιλής τραπεζική εφαρμογή για κινητά στην Ελλάδα, δεν εφησυχάζουμε ποτέ. Στόχος μας είναι όλοι οι πελάτες της Τράπεζας να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή μας, και πολύ σύντομα θα έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις γι αυτούς!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider