Response: H Eλλάδα χρειάζεται εμπνευσμένους επιχειρηματίες

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Response: H Eλλάδα χρειάζεται εμπνευσμένους επιχειρηματίες

«Μόνο μέσα από την υπερβάλλουσα προσπάθεια των ανθρώπων, η Ελλάδα θα αλλάξει πορεία», δηλώνει η Γενική Διευθύντρια της Response Σύμβουλοι επιχειρήσεων Α.Ε., Αγγελίνα Βασιλακοπούλου – Μιχαηλίδου.

Με συνέντευξή της στο insider.gr, στέλνει ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα χρειάζεται το κουράγιο και τη μαχητικότητα εμπνευσμένων επιχειρηματιών, που να διαθέτουν δέσμευση και καινοτομία στην ηγεσία τους.

Σύμφωνα με την κυρία Μιχαηλίδου, η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να «κρατήσει» τους ανθρώπους της, ώστε να αποδώσουν εδώ όσα περισσότερο μπορούν και να προσφέρουν τον δυναμισμό που δίνουν όπου βρεθούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα, εκτιμά πως μόνο η συμβολή των στελεχών είναι εκείνη που έχει τη δύναμη να στηρίξει τις επιχειρήσεις.

Η Response ασχολείται στοχευμένα με την ενίσχυση των επιχειρηματικών και εμπορικών ικανοτήτων των στελεχών. Τι ακριβώς κάνει η εταιρεία, ώστε τα στελέχη να είναι σε θέση να αναπτύξουν τις θετικές εκείνες συμπεριφορές που θα αποφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα για την εταιρεία τους;

Η Response αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών. Είναι σημαντικό, λοιπόν, πριν την εκπαίδευση να επικοινωνήσουμε και να καταγράψουμε τις ουσιαστικές ανάγκες του πελάτη, ώστε να διαμορφώσουμε το τελικό υλικό εκπαίδευσης και τα αντίστοιχα παραδείγματα.

Κατά το βασικό σεμινάριο υιοθετούμε πλήρως διαδραστικές τεχνικές με πιστοποιημένους facilitators. Έτσι, προκαλούμε την ενεργητική συμμετοχή και εφαρμογή της θεωρίας βάσει των αναγκών των συμμετεχόντων.

Τέλος, μετά το βασικό σεμινάριο, προτείνουμε επαναληπτικές συναντήσεις, όπου τα στελέχη καταθέτουν τις εμπειρίες τους από την εφαρμογή της γνώσης και συζητούν βάσει πραγματικών παραδειγμάτων από την εργασιακή τους καθημερινότητα.

Έτσι, οι συμμετέχοντες για περισσότερο από ένα μήνα, αναπτύσσουν νέες συνήθειες και συμπεριφορές στη διαχείριση των ανθρώπων και των προκλήσεων.

Πόσο σημαντική είναι η συνεργασία της Response με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού; Σε τι ακριβώς έγκειται αυτή η συνεργασία;

Η συνεργασία με την Integrity Solutions (www.integritysolutions.com) μας παρέχει έγκυρο περιεχόμενο σε συγκεκριμένους τομείς: Integrity Selling, Integrity Service, Integrity Coaching. Η εταιρεία αυτή έχει προϊστορία 45 ετών σε 130 χώρες και πάνω από 2.700 πιστοποιημένους εισηγητές. Αυτό αποτελεί ένα παγκόσμιο δίκτυο ανταλλαγής γνώσης και καλών πρακτικών. Να τονίσουμε ότι τα συστήματα της Integrity Solutions έχουν υιοθετηθεί από πολλές πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Εκτός από το έγκυρο περιεχόμενο σε σημαντικούς κλάδους, η Integrity Solutions μας παρέχει τεχνογνωσία στην εκπαίδευση, πιστοποιώντας τα στελέχη μας μετά από σχετική διαδικασία ανάπτυξης, ως Certified Facilitators.

Θα ήθελα να τονίσω ότι ο ρόλος του Facilitator δεν είναι ταυτόσημος με του εισηγητή σεμιναρίου. O πιστοποιημένος facilitator πραγματικά εκμαιεύει τη γνώση μέσα από τις εμπειρίες των συμμετεχόντων. Έτσι δημιουργείται συλλογική μνήμη και σύνδεσμος ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

Επιπλέον, η Response συνεργάζεται από την αρχή της λειτουργίας της με την αγγλική Thomas International, διαθέτοντας το προφίλ προσωπικότητας PPA (personal profile analysis) καθώς και την εξειδίκευση να το στηρίζει με υπηρεσίες στελέχωσης, στοχευμένης εκπαίδευσης, εσωτερικές μετακινήσεις κλπ.

Η Response έχει μετασχηματιστεί δυναμικά, συμβάλλοντας στη δημιουργία δύο πολύ σημαντικών εταιρειών στην Ελλάδα, της Stanton Chase και της Linkage Greece. Μιλήστε μας λίγο για τη λειτουργία και τις δράσεις των εταιρειών αυτών.

Πράγματι, από τη Response δημιουργήθηκαν δύο πετυχημένα spin offs. Αυτό οφείλεται κυρίως στη διορατικότητα αλλά και την ενότητα της αρχικής ομάδας που τη δημιούργησε.

Η Stanton Chase βρίσκεται μεταξύ των 10 κορυφαίων διεθνών εταιρειών επιλογής και αξιολόγησης ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων και έχει παρουσία σε 45 χώρες με 74 γραφεία. Η επιτυχία του ελληνικού γραφείου γρήγορα οδήγησε στην ανάληψη της περιοχής των Βαλκανίων και την ίδρυση γραφείων στη Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία και τελικά στην εξάπλωση στο χώρο της Μέσης Ανατολής ιδρύοντας το γραφείο του Dubai το 2006. Η Stanton Chase Aθήνας έχει επανειλημμένως βραβευτεί διεθνώς για την παραγωγικότητα, την εξυπηρέτηση των πελατών και τα συστήματα λειτουργίας της. Κορυφαία διάκριση αποτελεί η ανάδειξή της ως καλύτερου Stanton Chase γραφείου παγκοσμίως κατά το έτος 2009.

H Linkage Greece, θυγατρική της παγκόσμιας εμβέλειας εταιρείας σε Leadership Development, μέσα στα οκτώ χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα έχει δουλέψει με πάνω από 50 management teams και board committees’ καθώς και με εκατοντάδες ανερχόμενα στελέχη για την ανάπτυξη των ηγετικών τους δεξιοτήτων. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει διοργανώσει συνέδρια ηγεσίας με ομιλίες του παγκοσμίου φήμης ομιλητή Nando Parrado, του πιο πετυχημένου προπονητικού διδύμου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ Zelico Obradovic, μαζί με τον Δημήτρη Ιτούδη και του αστροναύτη της NASA Dr Scott Parazynski.

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει κάθε στέλεχος μιας εταιρείας, ώστε να χαρακτηριστεί ικανό;

Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ότι, ικανοί μπορεί να είμαστε όλοι στο ρόλο μας, αρκεί να ταιριάζουμε με αυτό που κάνουμε και να αναπτύσσουμε συνεχώς τα λεγόμενα soft skills. Θεωρούμε αρχικά ότι η πανεύκολη διαδικασία παραγωγής του PPA του στελέχους θα βοηθήσει το ίδιο το στέλεχος αλλά και τον εργοδότη να κατανοήσει τα δυνατά σημεία και την συμπληρωματικότητα με το εργασιακό του περιβάλλον.

Στη συνέχεια, η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως προφορικής και γραπτής επικοινωνίας, επίλυσης προβλημάτων, διαχείρισης χρόνου και θυμού, εγκάρδιας εξυπηρέτησης, εύστοχης καθοδήγησης κλπ συνεχίζει την ανάπτυξη της προσωπικότητας, μαζί με την εξέλιξη των τεχνικών του γνώσεων.

Οι εταιρείες είναι οι άνθρωποί τους τελικά;

Συμφωνούμε απολύτως με αυτή τη διατύπωση. Στην Ελλάδα των τελευταίων 5 ετών διαπιστώνουμε ότι οι εταιρείες που προχωρούν εντυπωσιακά και δημιουργικά είναι αυτές όπου εμείς γνωρίζουμε ότι δεν σταμάτησαν ποτέ να επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό, ακόμα κι αν άλλαξαν τον ρυθμό της επένδυσης.

Ακόμα εντυπωσιακότερη είναι η διαπίστωση που κάναμε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Association for Talent Development 2016 στο Ντένβερ των ΗΠΑ. Εκεί συγκεντρώθηκαν πάνω από 10.000 σύνεδροι από 60 χώρες. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 300 εκπαιδευτικά εργαστήρια. Η κεντρική συνισταμένη, εμφανής συνεχώς, είναι ότι οι άνθρωποι κάνουν τη μεγάλη διαφορά και ότι μπορούν να αλλάξουν σε όλες τις ηλικίες και να υιοθετήσουν πιο ευέλικτες και ανθεκτικές συμπεριφορές.

Η είσοδος στην αγορά εργασίας των Millennials, θα ανατρέψει τόσο ενδιαφέροντα, απροσδόκητα και δημιουργικά τις ισορροπίες και τις συμπεριφορές, που θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Ας το κάνουμε, νωρίτερα προς την κατεύθυνση που εμείς, ως εταιρείες και τμήματα HR, κρίνουμε σκόπιμο.

Στην Ελλάδα των μνημονίων, πόσο σημαντική για την ενίσχυση του επιχειρείν είναι η συμβολή των ικανών στελεχών των εταιρειών;

Μόνο η συμβολή των στελεχών, επιτρέψτε μου να πω με πεποίθηση, είναι αυτή που έχει τη δύναμη να στηρίξει τις επιχειρήσεις.

Να κάνουμε το κάτι παραπάνω απ’ ότι γνωρίζαμε, να στραφούμε σε επιχειρηματικές σχέσεις μέσα στις ίδιες τις επιχειρήσεις και να κατανοήσουμε την έννοια της Καινοτομίας στην καθημερινότητα. Όλα αυτά δεν θέλουν χρήματα, απαιτούν όμως διαφορετικό τρόπο σκέψης και διαφορετική κουλτούρα μέσα στις επιχειρήσεις.

Ποια εμπόδια και ποιες δυσκολίες έχει αντιμετωπίσει η Response, δραστηριοποιούμενη στην Ελλάδα της κρίσης;

H Response βρέθηκε στο «μάτι του κύκλωνα» όταν οι επιχειρήσεις αδιακρίτως ξεκίνησαν να περικόπτουν δαπάνες κυρίως από την ανάπτυξη των στελεχών. Όμως η αγορά των σχετικά λίγων και διορατικών εταιρειών, δεν εξαφανίστηκε ποτέ.

Έτσι μέχρι και σήμερα οι πελάτες μας, διακεκριμένες επιχειρήσεις της αγοράς, παραμένουν κοντά μας, αναγνωρίζοντας τις εξειδικευμένες λύσεις που τους προσφέρουμε. Δεν υπάρχει αναγνωρισμένος δείκτης ROI για την εκπαίδευση, στοχεύουμε όμως σε συγκεκριμένα KPIs (Key Performance Indicators) και έχουμε κρατήσει τη Response αλλά και τους πελάτες μας, μάχιμους.

Τι πιστεύετε ότι είναι εκείνο που χρειάζεται η Ελλάδα για να εξέλθει του τούνελ της κρίσης και να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης;

Μόνο μέσα από την υπερβάλλουσα προσπάθεια των ανθρώπων, η Ελλάδα θα αλλάξει πορεία. Χρειάζεται, λοιπόν, το κουράγιο και τη μαχητικότητα εμπνευσμένων επιχειρηματιών, που εύκολα αναγνωρίζουμε πλέον για τη δέσμευση και την καινοτομία στην Ηγεσία τους.

Επίσης εκτιμώ ότι, η χώρα μας χρειάζεται να κρατήσει τους ανθρώπους της, ώστε να αποδώσουν εδώ όσο περισσότερο μπορούν και να προσφέρουν τον δυναμισμό που δίνουν όπου βρεθούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ποια είναι η Response

Η Response είναι πρωτοπόρος εδώ και είκοσι χρόνια στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών δεξιοτήτων διακεκριμένων εταιρειών. Η εταιρεία ξεκίνησε αρχικά με αντικείμενο την ευρύτερη ανάπτυξη και επιλογή στελεχών.

Έχει δυναμικά μετασχηματιστεί μέσα σ' αυτά τα χρόνια, συμβάλλοντας στη δημιουργία δύο πολύ σημαντικών εταιρειών στην Ελλάδα, της Stanton Chase και της Linkage Greece.

Η Response, στη σημερινή της μορφή, ασχολείται στοχευμένα με την ενίσχυση των εμπορικών ικανοτήτων στελεχών, κυρίως στην πώληση και την εξυπηρέτηση καθώς και με την αποτελεσματική καθοδήγησή τους, ώστε να αναπτύξουν τις θετικές εκείνες συμπεριφορές που θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα για την εταιρεία τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider