Η επανεκκίνηση των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας ενθαρρύνει τις ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επανεκκίνηση των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας ενθαρρύνει τις ασιατικές αγορές

Με μικρές μεταβολές έκλεισαν τελικά οι ασιατικές αγορές με την είδηση για επανεκκίνηση των συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας να ενθαρρύνει τους επενδυτές και να περιορίζει τις αρχικές απώλειες της Ασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Πεκίνο δέχτηκε πρόσκληση από τις ΗΠΑ να συμμετάσχει στις εμπορικές διαπραγματεύσεις στα τέλη Αυγούστου. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου αντιπροσωπεία της κινεζικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον υφυπουργό Εμπορίου της χώρας Ουάνγκ Σαουέν, θα μεταβεί στις ΗΠΑ για συνομιλίες σχετικά με την εμπορική διένεξη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Των συνομιλιών από πλευράς των ΗΠΑ θα ηγηθεί ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Υποθέσεις Ντέιβιντ Μαλπάς.

Αναλυτικότερα στα κινεζικά ταμπλό ο Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες 0,66% στις 2,705,19 Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,03% στις 27.037,89 μονάδες. Ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 0,05% στις 22.192,04 μονάδες ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με πτώση 0,8% στις 2.240,80 μονάδες μετά τις τεχνολογικές πιέσεις που καταγράφηκαν στην Wall Street. Ο δείκτης Topix μειώθηκε κατά 0,64%, με απώλεια 10,88 μονάδων, για να κλείσει στις 1.687,15 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.