Wall Street: Κέρδη για πέμπτη ημέρα κατέγραψε ο Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη για πέμπτη ημέρα κατέγραψε ο Dow Jones

Σε θετικό έδαφος έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται αν και σε ολοένα και πιο στενές συνθήκες στην αγορά εργασίας.

Το Beige Book της Fed περιείχε στοιχεία που συνηγορούν στο γεγονός ότι η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία, αν και τα αποθέματα εξειδικευμένου εργατικού αρχίσουν να παρουσιάζουν ελλείψεις και το κόστος των πρώτων υλών ανεβαίνει.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 25.199 μονάδες (+0,32%) στην Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί από το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.815 μονάδες (+0,22%) με τους κλάδους των χρηματοοικονομικών και της βιομηχανίας να ξεχωρίζουν. Πτώση είχε ο κλάδος της λιανικής.

Ο Nasdaq τερμάτισε στις 7.854 μονάδες (-0,01%) απέχοντας πολύ λίγο από ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ.

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές, εν των νέων ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων που ήταν εν γένει ικανοποιητικά.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,80% στις 12.762,47 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,46% στις 5.447,44 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE κατέγραψε κέρδη 0,66% στις 7.676,75 μονάδες.

Ανοδο για δεύτερη ημέρα σημείωσε η τιμή του πετρελαίου: Το αμερικανικό αργό παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε 1% στα 68,76 δολάρια το βαρέλι στην αγορά Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider