Wall Street: Κέρδη για τέταρτη ημέρα «έγραψε» ο Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη για τέταρτη ημέρα «έγραψε» ο Dow Jones

Με κέρδη έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έπειτα από δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζέρομ Πάουελ που άφησαν να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα κινηθεί πολύ γρήγορα στην αύξηση των επιτοκίων.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής της Γερουσίας για τον Τραπεζικό Τομέα, ο Πάουλ σημείωσε ότι «ο καλύτερος τρόπος είναι να συνεχίσουμε να αυξάνουμε σταδιακά τα επιτόκια» -δήλωση που ερμηνεύτηκε πως η Fed δεν θα είναι υπερβολικά «επιθετική».

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία είναι σε γενικές καλές ικανοποιητικά: Η Goldman Sachs, η Johnson & Johnson και η UnitedHealth Group ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Κάτω από τον πήχη των εκτιμήσεων βρέθηκε η Netflix (-5,24% στα 379 δολάρια), με σχετικώς αδύναμα έσοδα και αύξηση συνδρομητών.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 25.119 μονάδες (+0,22%) πετυχαίνοντας κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Σημειώνεται ότι ο δείκτης των blue-chip είχε απώλειες μόνο σε μία από τις τελευταίες εννιά συνεδριάσεις.

Ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 2.809 μονάδες (+0,40%) και ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 7.855 μονάδες (+0,63%) ανεβάζοντας και άλλο το ύψος των ιστορικών ρεκόρ του.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν νωρίτερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,8% στις 12.661 μονάδες. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,34% στις 7.626 μονάδες. Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι κινήθηκε 0,24% υψηλότερα στις 5.422 μονάδες.

Μικρή διορθωτική κίνηση ανόδου πραγματοποίησαν οι τιμές του πετρελαίου. Μετά τη βουτιά της Δευτέρας κάτω από τα 70 δολάρια, το αμερικανικό αργό τύπου WTI έκλεισε με άνοδο 2 σεντς, στα 68,08 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider