Χαιρετίζει τον θρίαμβο του Ερντογάν η λίρα – Κέρδη 3% έναντι του δολαρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαιρετίζει τον θρίαμβο του Ερντογάν η λίρα – Κέρδη 3% έναντι του δολαρίου

Χαιρετίζει τον εκλογικό θρίαμβο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η λίρα, με το τουρκικό νόμισμα να καταγράφει ράλι ανακούφισης για το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας στην Τουρκία.

Το πρωί της Δευτέρας η τουρκική λίρα καταγράφει κέρδη σχεδόν 3% έναντι του δολαρίου, οδεύοντας προς τα υψηλότερα επίπεδά της σε διάστημα ενός μηνός. Συγκεκριμένα, το τουρκικό νόμισμα καταγράφει άνοδο 2,91% στα 4,54 έναντι του δολαρίου, δίδοντας συνέχεια στα κέρδη 2% που σημείωνε τα ξημερώματα, στην πρώτη του αντίδραση στην έκβαση των τουρκικών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που προειδοποιούν πως το ράλι του τουρκικού νομίσματος θα είναι βραχύβιο, αφού πολύ γρήγορα οι επενδυτές αναμένεται να στραφούν στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του νομίσματος της γείτονος.

Σε ό,τι αφορά το τουρκικό χρηματιστήριο, οι αναλυτές προβλέπουν σημαντική άνοδό του προσεχώς, δεδομένου ότι οι τραπεζικές μετοχές στην Τουρκία διαπραγματεύονται με discount περί το 45%. Να σημειωθεί εδώ πως οι αποτιμήσεις των τουρκικών μετοχών έχουν αγγίξει τα χαμηλότερα επίπεδά τους από το 2009.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider