Χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα 30 εκατ. δολαρίων!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα 30 εκατ. δολαρίων!

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε ανταλλακτήριο στη Νότια Κορέα, με αποτέλεσμα να κλαπούν κρυπτονομίσματα αξίας 30 εκατ. δολαρίων!

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, το ανταλλακτήριο Bithumb μπήκε στο στόχαστρο των χάκερς, με αποτέλεσμα να «κάνουν φτερά» τα μεγάλης αξίας κρυπτονομίσματα.

Όπως ανακοίνωσε το Bithumb, το σύνολο των υπηρεσιών του – σε καταθέσεις και αναλήψεις – έχει ανασταλεί, ενώ όλα τα περιουσιακά στοιχεία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές καταφύγιο. Ταυτόχρονα, το ανταλλακτήριο διαβεβαίωσε πως θα αποζημιώσει τους πελάτες του για τις ζημιές που υπέστησαν.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.com, το Bithumb είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια στην Ασία, με περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 360 εκατ. δολαρίων.

Αφότου έγινε γνωστή η κλοπή ο δημιουργός του Litecoin, Charlie Lee, προειδοποίησε όσους δραστηριοποιούνται στην αγορά των κρυπτονομισμάτων πως «πρέπει να είναι έξυπνοι» και να μην αφήνουν μεγάλο απόθεμα κρυπτονομισμάτων στα ανταλλακτήρια.

Υπό το πρίσμα αυτό, σήμερα Τετάρτη το Bitcoin καταγράφει απώλειες 1,36% στα επίπεδα των 6.604,46 δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider