Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Στο «κόκκινο» έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τους δασμούς που ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τα κινεζικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,36% κλείνοντας στις 12.834,11 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε οριακές απώλειες κατά 0,03% κλείνοντας στις 7.631,33 μονάδες και ο γαλλικός CAC κατέγραψε πτώση 0,93% κλείνοντας στις 5.450 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 περιορίστηκε κατά 0,97% με όλους τους τομείς εκτός από ενέργεια και αέριο να κινούνται πτωτικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ προχώρησε την Παρασκευή στην επιβολή επιπλέον μέτρων σε περισσότερα από 800 κινεζικά προϊόντα, αξίας 50 δισ. δολαρίων, δίνοντας το έναυσμα για έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Σε απάντησή του το Πεκίνο ανακοίνωσε δασμούς σε 700 επιλεγμένες κατηγορίες εισαγωγών από τις ΗΠΑ.

Τριγμούς στο ευρωπαϊκό έδαφος προκάλεσε και η είδηση της σύλληψης του διευθύνοντος συμβούλου της Audi, η οποία προκάλεσε σε απώλειες της τάξης του 3% στην μετοχή της μητρικής της Volkswagen, η οποία ακόμα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις επιπτώσεις του περίφημου σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider