Buffett: Nα αγοράζετε μετοχές για μια ζωή, εγώ αυτό κάνω!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Buffett: Nα αγοράζετε μετοχές για μια ζωή, εγώ αυτό κάνω!

Tην ανησυχία του για το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων που διαμορφώνεται σε Ευρώπη και Ιαπωνία εκφράζει ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής και ιδρυτής της Berkshire Hathaway, Warren Buffett.

«Ζούμε στιγμές που δεν έχουμε βιώσει ξανά και πλέον δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το τέλος αυτής της… ταινίας», δηλώνει με νόημα, μιλώντας τη Δευτέρα στο CNBC, o 85χρονος δισεκατομμυριούχος.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και δη στις ΗΠΑ, ο Buffett επαναδιατυπώνει την ανησυχία του για τις κινήσεις της αμερικανικής Fed, την ώρα που δίνουν και παίρνουν τα «στοιχήματα» των αναλυτών για τον επόμενο γύρο αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η Fed προχώρησε σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Επενδυτικές συστάσεις

Ερωτηθείς ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής – και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη – για το πώς βλέπει την τρέχουσα αναταραχή των αγορών, απαντά: «Δεν έχει αλλάξει η θέση μου τους τελευταίους πέντε μήνες. Συνηθίζω πάντα να είμαι επιθετικός αγοραστής όταν οι διεθνείς αγορές κινούνται πτωτικά».

«Συνηθίζω να αγοράζω μετοχές. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να περνούν μήνες ολόκληροι και να μη δηλώνω καθαρός αγοραστής μετοχών», προσθέτει ο ίδιος.

Μάλιστα σπεύδει να επαναλάβει μια πάγια θέση του, σύμφωνα με την οποία «σε 10, 20 ή ακόμη και 30 χρόνια από σήμερα, οι μετοχές θα κινούνται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από εκείνα στα οποία διαπραγματεύονται σήμερα».

Όσο για το ποια είναι η καλύτερη επενδυτική στρατηγική που μπορεί να ακολουθήσει κανείς; Ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής απαντά: «Μην κάνεις ό,τι τείνουν να κάνουν οι άλλοι. Δεν υπάρχει καλύτερη επενδυτική στρατηγική από το να αγοράζεις επιλεκτικά μετοχές… για μια ολόκληρη ζωή. Εάν κάποιος το πράξει αυτό, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το εάν οι μετοχές κινηθούν πτωτικά σε ορίζοντα ενός μηνός ή ακόμη και ενός χρόνου».

«Το να επικεντρώνεσαι στις τιμές των μετοχών και να αγωνιάς για το αν θα ανέβουν ή αν θα πέσουν, είναι ένας τραγικός τρόπος για να κάνεις επενδύσεις», σημειώνει ακόμη.

Και για να πείσει για τα λεγόμενα του, ο Warren Buffett, προέβη και σε μια αποκάλυψη: Δεν δίστασε να αγοράσει μετοχές μια μέρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 9ης Σεπτεμβρίου!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider