«Μαύρη εβδομάδα» στη Wall Street: Σε χαμηλά έτους ο Dow

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μαύρη εβδομάδα» στη Wall Street: Σε χαμηλά έτους ο Dow

Σε περιδίνηση παρέμεινε την Παρασκευή η Wall Street, με τους σημαντικότερους δείκτες να σημειώνουν μεγάλη πτώση και να συσσωρεύουν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες των δύο τελευταίων χρόνων, λόγω των φόβων για ένα εμπορικό πόλεμο με την Κίνα.

Ο Dow Jones έχασε 424,69 μονάδες (1,77%) στις 23.533,20. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο δύο τίτλοι του δείκτη δεν έκλεισαν στο κόκκινο. Τo επίπεδο αυτό είναι για τον Dow το χαμηλότερο για το 2018, καθώς στο σύνολο της εβδομάδας έχασε 5,8%.

Ο S&P 500 υποχώρησε 2,10% στις 2.588,26 μονάδες. Όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητική περιοχή, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τον χρηματοοικονομικό και τον τεχνολογικό κλάδο. Ο S&P 500 έχασε 6% αυτή την εβδομάδα.

Ο Nasdaq βρέθηκε χαμηλότερα κατά 2,43% στις 6.992,67 και μετρά 6,5% απώλειες στην εβδομάδα.

Και για τους τρεις δείκτες, οι εβδομαδιαίες απώλειες είναι οι μεγαλύτερες από τον Ιανουάριο του 2016, όταν οι αγορές κλυδωνίζονταν από τον φόβο μίας παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

Νωρίτερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν επίσης σε αρνητική περιοχή, όμως οι απώλειες ήταν μετρημένες, καθώς θεωρείται πιθανό η Κίνα να μην προχωρήσει σε ισχυρά αντίποινα προς τις ΗΠΑ.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 785,72 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider