Στο «κόκκινο» και οι Ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» και οι Ευρωαγορές

Στο κόκκινο έκλεισαν οι ευρωαγορές εν αναμονή της συνεδρίασης της Federal Reserve για την νομισματική πολιτική ενώ εμφανείς παραμένουν και οι ανησυχίες για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο μετά και την απόφαση του Nτοναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Αναλυτικότερα, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,07% στις 373 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,69% κλείνοντας στις 7.042 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα κατά 1,39%κλείνοντας στις 12.217 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 1,13% στις 5.222 μονάδες.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, οι επενδυτές αναμένουν από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίων εντός του 2018 από τις τρεις που αναμένει η αγορά.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξαν σε συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο του "Brexit", η οποία θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, ενώ, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, έχει διευθετηθεί και μεγάλο μέρος της τελικής συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.