To Facebook κατακρημνίζει τη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Facebook κατακρημνίζει τη Wall Street

Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι βασικοί αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη συνεδρίαση της Δευτέρας με την μετοχή του Facebook να ηγείται της «ελεύθερης πτώσης» και τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί μπροστά στις ανακοινώσεις της Fed και στις δηλώσεις του Ντόναλτ Τραμπ για εμπορικό «πόλεμο» με δασμούς σε εισερχόμενα αγαθά.

Ειδικότερα, ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,8% κλείνοντας στις 7.344,24 μονάδες, με την μετοχή του Facebook να κατακρημνίζεται 6,8% καταγράφοντας την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Μάρτιο του 2014. Ο βιομηχανικός Dow Jones έπεσε 335,60 μονάδες κλείνοντας στις 24.610,91 με την μετοχή της Caterpillar να σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση. Τέλος ο S&P 500 κινήθηκε πτωτικά κατά 1,4% κλείνοντας στις 2.712,92 μονάδες.

Της πτωτικής τάσης ηγήθηκε η μετοχή της Facebook η οποία σημείωσε «βουτιά» μετά την δημοσιοποίηση της είδησης πως με την συνδρομή του Facebook, η εταιρεία Cambridge Analytica συγκέντρωσε προσωπικά στοιχεία από περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες του, προκειμένου να αναπτύξει τεχνικές για την υποστήριξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016. Να σημειωθεί ότι η Facebook Inc. έχασε σήμερα περί τα 42 δισ. δολ. κεφαλαιοποίηση αγοράς. Πτωτική πορεία ακολουθούν και οι μετοχές της Apple και της Alphabet, θυγατρικής της Google.


Τους επενδυτές απασχόλησε και η συνεδρίαση της Federal Reserve για την νομισματική πολιτική η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών αναμένεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων.

Οι πτωτικές τάσεις στα αμερικανικά ταμπλό σκιαγράφησαν και τις ανησυχίες που έχει πυροδοτήσει στους επενδυτές η απόφαση του Τραμπ να κηρύξει εμπορικό πόλεμο επιβάλλοντας δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.