Πτώση 157 μονάδων για τον Dow, σε επίπεδα ρεκόρ πάλι ο Nasdaq

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 157 μονάδων για τον Dow, σε επίπεδα ρεκόρ πάλι ο Nasdaq

Μεικτά ήταν τα πρόσιμα στα αμερικανικά ταμπλό την Δευτέρα με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει μεγάλη άνοδο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση και τον βιομηχανικό Dow Jones να κλείνει με πτώση 157 μονάδων μετά από τα υψηλά κέρδη της Παρασκευής.

Όπως φαίνεται οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει των αναθεωρημένων στοιχείων για τον πληθωρισμό μετά και τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά εργασίας που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,36% στις 7588,33 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,13% κλείνοντας στις 2.783,02 μονάδες. Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 157 μονάδων κλείνοτας στις 25,178.61.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου εργασίας τον Φεβρουάριο η ανεργία μειώθηκε και δημιουργήθηκαν 313.000 νέες θέσεις εργασίας, πολύ περισσότερες δηλαδή από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Την ίδια στιγμή οι μισθοί συνέχισαν να αυξάνονται με συγκρατημένο ρυθμό, αμβλύνοντας έτσι τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα αναγκαστεί να παρέμβει για να μην αφήσει τις πληθωριστικές πιέσεις να ξεφύγουν από τον έλεγχο της.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα δώσουν νέες ενδείξεις για τις προθέσεις της Fed. Η επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ είναι την επόμενη εβδομάδα, με τους περισσότερους αναλυτές να περιμένουν η Fed να προχωρήσει στην πρώτη από τις τρεις συνολικά για φέτος αυξήσεις των επιτοκίων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider