Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές εν μέσω επιχειρηματικών ειδήσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές εν μέσω επιχειρηματικών ειδήσεων

Ούριος άνεμος φυσά στις ευρωαγορές την Τρίτη, με τις επιχειρηματικές συμφωνίες να κλέβουν την παράσταση από τις πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,6%, με τον ιταλικό γενικό δείκτη να αντιστρέφει τις χθεσινές του απώλειες, σημειώνοντας άνοδο 1% καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες για την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραφε άνοδο άνω του 1%, χάρη στις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών Volkswagen, Daimler και BMW, που έχουν πληγεί από τις ανησυχίες για επικείμενο εμπορικό πόλεμο μετά το σχέδιο που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Η Telecom Italia σημείωσε άλμα 5% μετά από δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Elliott Management, σε ρόλο 'ακτιβιστή επενδυτή' αυξάνει το ποσοστό της, σε μία κίνηση που στόχο έχει να αμφισβητήσει τον τρόπο που ο βασικός μέτοχος, η Vivendi, διαχειρίζεται την εταιρία.

Αυτές οι ανησυχίες έχουν κάπως περιοριστεί καθώς ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με ολοένα και κλιμακούμενες αντιδράσεις από πολιτικούς και διπλωματικούς συμμάχους καθώς και από αμερικανικές εταιρίες.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν στην αρχή της συνεδρίασης ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 1,4%.

Η εταιρία χάρτου και υλικών συσκευασίας Smurfit Kappa κατέγραψε άλμα 18% αφού απέρριψε την προσέγγιση της from International Paper. Οι ομοειδείς της DS Smith και Mondi ενισχύθηκαν πάνω από 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider