Oι αναλυτές προβλέπουν: Οι αγορές θα εκπλήξουν θετικά, έρχεται ράλι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Oι αναλυτές προβλέπουν: Οι αγορές θα εκπλήξουν θετικά, έρχεται ράλι

«Φως» στην άκρη του τούνελ έχουν αρχίσει να βλέπουν για τις διεθνείς αγορές ο ένας μετά τον άλλο οι αναλυτές, χωρίς μάλιστα να διστάζουν να προβλέψουν πως έρχεται ακόμη και ράλι… στην επόμενη στροφή του δρόμου.

Ο λόγος; Σύμφωνα με το CNBC, προφανής. Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, o S&P 500, μετρά κέρδη 5% από τα χαμηλά της εβδομάδας, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος ανέκαμψε, ενώ το πετρέλαιο κοιτάζει με αξιώσεις, πλέον, όλο και πιο ψηλά.

Ακόμη κι αν οι ανά τον κόσμο επενδυτές και αναλυτές πρέπει να τηρήσουν στάση αναμονής, προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα των αγορών, σε ένα περιβάλλον αυξημένης αστάθειας, υπάρχουν μερικοί που… απλά δεν μπορούν να περιμένουν!

Για τον Rich Ross, τεχνικό αναλυτή της ISI, ο S&P 500 αναμένεται να κινηθεί ανοδικά από εδώ και στο εξής, «φλερτάροντας» ακόμη και με τα επίπεδα των 2.000 μονάδων.

«Το ράλι ανακούφισης των αγορών θα έχει και συνέχεια. Παραμένουμε πιστοί στην πρόβλεψή μας για άνοδο του S&P 500 έως και τις 2.350 μονάδες μέχρι τα τέλη του 2016» δηλώνουν, από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Piper Jaffray.

Σύμφωνα με τον Jim Strugger, στρατηγικό αναλυτή της MKM Partners, τα «σοκ» των αγορών έχουν αρχίσει ένα ένα και υποχωρούν. Μόλις η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, έρχεται άνοδος για τις μετοχές.

«Εάν περιμένουμε τις αγορές να… χαλαρώσουν για να μπούμε, τότε θα είναι πολύ αργά. Ό,τι πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει τώρα», προσθέτει.

«Aυτή είναι η ώρα που ο όρος ποιότητα έχει κάνει την εμφάνισή του στις αγορές. Ακόμη κι αν δεν φαίνεται, εμείς μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε», τονίζει ο Matt Maley της Miller Tabak.

«Είθισται κάθε bear market να είναι βραχύβια, απότομη και να… πεθαίνει χωρίς όγκους», σχολιάζει ο γνωστός αναλυτής της UBS, Art Cashin, τονίζοντας επί της ουσίας πως οι διεθνείς αγορές κινούνται σε ρυθμούς bull – και όχι bear – market.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider