Τάσεις σταθεροποίησης στις ευρωπαϊκές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τάσεις σταθεροποίησης στις ευρωπαϊκές αγορές

Διακυμάνσεις σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές κατά το ξεκίνημα της σημερινής διαπραγμάτευσης. Τα blue chips της ευρωζώνης κινούνταν σταθεροποιητικά, ενώ ο ευρύτερος δείκτης της ευρωζώνης κατέγραψε άνοδο κατά 0,1% καθώς η ενίσχυση των μετοχών των τραπεζών και των εταιριών καταναλωτικών προϊόντων αντιστάθμισε τις αδύναμες μετοχές τεχνολογίας και εξόρυξης.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο κατά 0,1%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε χάρη στις τράπεζες Intesa Sanpaolo και Unicredit.

Οι τράπεζες της ευρωζώνης διατήρησαν τη θετική δυναμική ύστερα από τα χθεσινά τους κέρδη και τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων δύο μηνών, καταγράφοντας άνοδο κατά 0,3%. Η Societe Generale και η BNP Paribas ήταν από τις μετοχές που προσέφεραν μεγάλη στήριξη στον γαλλικό δείκτη CAC 40.

Απώλειες κατέγραφε ο τεχνολογικός κλάδος, καθώς οι επενδυτές στρέφονταν από τις μετοχές τεχνολογίας στους χρηματοπιστωτικούς τίτλους, με την εταιρία ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Ams να υποχωρεί κατά 2,4%.

Πτώση σημείωσαν οι μετοχές εξόρυξης καθώς μειώθηκαν οι τιμές των μετάλλων.

Τις καλύτερες επιδόσεις σημείωναν οι εταιρίες λιανικών πωλήσεων αφού η Goldman Sachs αναβάθμισε τη σύσταση για τη βρετανική εταιρία σούπερ μάρκετ Tesco σε "buy", με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider