Bloomberg: Το Bitcoin ξεπερνά το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Το Bitcoin ξεπερνά το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας!

Κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά την ετήσια παραγωγή ολόκληρων οικονομιών αλλά και την περιουσία ορισμένων από τους ισχυρότερους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη εμφανίζει πλέον το Bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα που έχει διχάσει αναλυτές και επενδυτές.

Τα ανωτέρω αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, την ώρα που το Bitcoin «σπάει όλα τα κοντέρ» και διαπραγματεύεται πολύ πάνω από τα επίπεδα των 11.000 δολαρίων.

Το Bloomberg, επικαλούμενο τα στοιχεία του Coinmarketcap.com, αναφέρει πως σήμερα η αξία όλων των Βitcoins που κυκλοφορούν ανέρχεται στα 190 δισ. δολ, ξεπερνώντας ενδεικτικά (σε όρους κεφαλαιοποίησης):

- Το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας

Το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας διαμορφώνεται στα 185 δισ. δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

- Goldman Sachs και UBS

Η αξία του Bitcoin ξεπερνάει επίσης την κεφαλαιοποίηση δύο εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών του πλανήτη, της Goldman Sachs και της UBS.

Η κεφαλαιοποίηση της Goldman Sachs, την Παρασκευή, ανερχόταν στα 97 δισ. δολ., ενώ της UBS στα 67 δισ. δολ. Ακόμη και το άθροισμα των κεφαλαιοποιήσεων των δύο τραπεζών δεν φτάνει την αξία του ψηφιακού νομίσματος.

- Boeing

Η κεφαλαιοποίηση της Boeing ανέρχεται στα 162 δισ. δολ.

- Γκέιτς, Μπάφετ, Βασίλισσα Ελισάβετ

Εάν ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ – δύο από τους ισχυρότερους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη χρησιμοποιούσαν όλη την περιουσία τους δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν το σύνολο των Bitcoins που βρίσκονται σε κυκλοφορία. Η περιουσία του Γκέιτς ανέρχεται στα 90 δισ. δολ. και του Μπάφετ στα 83 δισ. δολ. Ούτε όμως και η Βασίλισσα Ελισάβετ θα μπορούσε να αγοράσει όλα τα Bitcoins του κόσμου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως από τις αρχές του έτους, το Bitcoin μετρά κέρδη άνω του 12%.

Και η αλήθεια είναι ότι η πορεία του είναι τρελή. Ξεκίνησε στα 6 σεντς πριν από επτά χρόνια και βρισκόταν κάτω από τα 1.000 δολάρια στις αρχές του έτους. Το Bitcoin ξεπέρασε τα 9.000 δολάρια το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μόλις μια εβδομάδα αφού είχε ξεπεράσει τα 8.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider