Ανέκαμψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανέκαμψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανέκαμψαν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σταματώντας το μεγαλύτερο σε διάρκεια πτωτικό σερί τους από τον Οκτώβριο του 2016, καθώς οι «κυκλικές» μετοχές, που είχαν καθοδηγήσει την ευρύτερη πτώση της αγοράς, προσέλκυσαν πάλι αγοραστές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,4% (πριν λίγο αύξησε τα κέρδη του στο 0,7%). Οι κλάδοι των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας ήταν μεταξύ αυτών με τις καλύτερες επιδόσεις, ωθώντας την αγορά υψηλότερα, ενώ η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου συνέβαλε στη στήριξη των ενεργειακών μετοχών.

Οι επενδυτές συνέχισαν να αφομοιώνουν μίας σειρά νέων ανακοινώσεων εταιρικών κερδών. Η γαλλική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Bouygues ήταν στην αιχμή της ανόδου με κέρδη 4,2% μετά την αναθεώρηση προς τα επάνω του στόχου κερδοφορίας της για το έτος, ενισχυμένη από το άλμα 37% των λειτουργικών κερδών της στο 9μηνο. Η μετοχή της σουηδικής εταιρείας κατασκευής συσκευών Electrolux υποχώρησε 2,9%, παρά την ανακοίνωσή της ότι αναμένει μεγέθυνση των αγορών συσκευών για το 2018. Τα αποτελέσματά της επισκιάσθηκαν από στοιχεία του κλάδου που έδειξαν ότι οι εξαγωγές οικιακών συσκευών προς τις ΗΠΑ, που αποτελούν μεγάλη αγορά για την Electrolux, μειώθηκαν κατά 1,3% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο.

Οι ιταλικές τράπεζες Banco BPM και BPER Banca ήταν μεταξύ των εταιρειών με τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς η Banca Carige δεν μπόρεσε να διασφαλίσει μία αύξηση κεφαλαίου από τους μετόχους της, αναζωπυρώνοντας τους φόβους για τα «κόκκινα» δάνεια του κλάδου. Αναλυτές των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών της Bernstein δήλωσαν ότι η πρόσφατη αποστροφή από τον κίνδυνο δημιουργεί μία ευκαιρία αγορών, καθώς οι προοπτικές για «εύρωστα» κέρδη συνεχίζουν να προσφέρουν θεμελιώδη στήριξη στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.