Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωαγορές

Εικόνα σταθεροποίησης εμφάνισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, χάρη στα θετικά αποτελέσματα εταιριών όπως ο όμιλος τροφίμων Danone και ο εκπαιδευτικός εκδοτικός οίκος Pearson.

Στις 10:54 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν αμετάβλητος στις 391,43 μονάδες, παραμένοντας κοντά στο υψηλό τεσσάρων μηνών που σημείωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Αμετάβλητος ήταν και ο βρετανικός FTSE πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό και την ομιλία του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ αργότερα σήμερα, ενώ ο ισπανικός IBEX υποχώρησε κατά 0,1% καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες για την κρίση στην Καταλονία.

Η Danone ανήλθε σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο μετά την ανακοίνωση υψηλότερης της αναμενόμενης αύξησης κατά 4,7% στις πωλήσεις τρίτου τριμήνου. Η μετοχή της σημείωσε νωρίτερα άνοδο έως 2,3%.

Η μετοχή της Pearson σημείωσε άνοδο κατά 6,1% αφού προέβλεψε ότι τα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο της χρήσης θα διαμορφωθούν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του εύρους των εκτιμήσεών της.

Στον αντίποδα, βουτιά 20,6% σημείωσε η Merlin Entertainments, η μετοχή της οποίας αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της. Η εταιρία, που διαχειρίζεται τουριστικές ατραξιόν όπως το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussauds, ανακοίνωσε σήμερα επιβράδυνση των δραστηριοτήτων της το καλοκαίρι, γεγονός που απέδωσε στις επιθέσεις που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider