Ακάθεκτο «ανηφορίζει» το ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακάθεκτο «ανηφορίζει» το ευρώ

Ανοδικά κινείται την Τρίτη το ευρώ έναντι του δολαρίου, αναζοπυρώνοντας τις συζητήσεις για το ακριβό ευρωπαϊκό νόμισμα που προκαλεί «πονοκέφαλο» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Λίγα λεπτά πριν τις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), το ευρώ κατέγραφε κέρδη 0,18% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1975.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διατηρεί την ανοδική του δυναμική το ευρωπαϊκό νόμισμα, παρά το δημοσίευμα του Reuters, το οποίο αναφέρει ότι στελέχη της ΕΚΤ ανησυχούν έντονα, εξαιτίας της μεγάλης ανατίμησης του ευρώ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, διίστανται οι απόψεις στους κόλπους της κεντρικής τράπεζας για το αν θα πρέπει να τεθεί ημερομηνία λήξεως στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο οποίο προσδοκά να συμμετάσχει και η Ελλάδα.

«Τσιμπάει» το 10ετές ομόλογο

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σήμερα στο 5,60% από 5,48% που έκλεισε τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,44% να διαμορφωθεί στο 5,16% από 5,03% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,171%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,217%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,272%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,327%, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider