Ράλι ανακούφισης μετά την Ίρμα και τη Β. Κορέα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι ανακούφισης μετά την Ίρμα και τη Β. Κορέα

Σε νέα υψηλά ιστορικά επίπεδα ανήλθαν σήμερα οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές καθώς η αποκλιμάκωση της έντασης για τη Βόρεια Κορέα και οι ενδείξεις ότι ο κυκλώνας Ίρμα προκαλεί μικρότερες ζημιές σε σχέση με τους αρχικούς φόβους στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τη διάθεση των επενδυτών για ανάλυψη ρίσκου.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,2%, επεκτείνοντας τη χθεσινή άνοδο του 0,9%, που ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής από τις αρχές του έτους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ανήλθε σε υψηλό μηνός καθώς οι ασφαλιστικές κινούνταν ανοδικά ενώ ράλι σημείωναν οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών και των χρηματοπιστωτικών εταιριών. Ο παγκόσμιος δείκτης ασφαλιστικών μετοχών MSCI ενισχύθηκε κατά 0,3%, καθώς το ασφαλιστικό κόστος λόγω του κυκλώνα Ίρμα αναμένεται να είναι μικρότερο σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

Στη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο συνέβαλε το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα δεν προχώρησε σε πυραυλική δοκιμή ούτε σε δοκιμές πυρηνικών όπλων το σαββατοκύριακο, όπως φοβούνταν κάποιοι.

Τα επενδυτικά καταφύγια, όπως τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα και ο χρυσός, έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των πρόσφατων κερδών τους. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ανήλθε στο 2,1515% από το 2,1250%. Ο χρυσός υποχώρησε στα 1.326,31 δολάρια η ουγγιά, σε σχέση με το υψηλό έτους των 1.357,4 δολαρίων που κατέγραψε την Παρασκευή.

Ράλι καταγράφει η στερλίνα

Σε υψηλά ενός έτους εκτοξεύτηκε σήμερα, Τρίτη, η στερλίνα, λαμβάνοντας ώθηση από τα επίπεδα ρεκόρ 2,9% όπου αναρριχήθηκε ο πληθωρισμός του Αυγούστου.

Λίγα λεπτά πριν τις 13:00 (ώρα Ελλάδος), η στερλίνα ενισχυόταν κατά 0,71% στα 1,3276 δολάρια -τα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2016.

Ειδικά για την ένδυση και την υπόδυση, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτη (CPI) στη Βρετανία σημείωσε άλμα 4,6% τον προηγούμενο μήνα, σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από την εποχή της Θάτσερ, όπως σχολιάζει στον Guardian ο Σίμον Φρεντς, αναλυτής του City.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider