Πτωτικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στην έναρξη των συναλλαγών, με τις μετοχές των εταιριών ενέργειας και των τραπεζών να παρασύρουν πτωτικά τους δείκτες, ενώ εξαίρεση αποτελούσε ο κλάδος των επιχειρήσεων λιανικής ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα της βρετανικής Next.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,2% ενώ τα blue chips της ευρωζώνης σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 0,3%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση κατά 0,1% καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική της πολιτική.

Οι μετοχές ενέργειας υποχώρησαν κατά 0,7%, με την εταιρία διύλισης Neste να καταγράφει πτώση 5,5% καθώς τα κέρδη δεύτερου τριμήνου ήταν κατώτερα των προβλέψεων.

Στον αντίποδα, η εταιρία λιανικής πώλησης Next κατέγραψε άλμα 9% καθώς αυξήθηκαν και πάλι οι πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο.

Απώλειες κατέγραφαν γενικώς οι τράπεζες, με την ιταλική Unicredit, ωστόσο, να ενισχύεται κατά 4,4% ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων κερδών για το δεύτερο τρίμηνο. Η Credit Agricole υποχώρησε κατά 1,4% παρόλο που τα κέρδη που ανακοίνωσε ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις της αγοράς. Κάποιοι αναλυτές απέδωσαν την υποχώρηση της μετοχής της στις ανησυχίες για έκτακτα στοιχεία στον ισολογισμό που βοήθησαν την κερδοφορία της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider