Άνοδος στις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στις ευρωαγορές

Τα ισχυρά κέρδη των μεταλλευτικών μετοχών και το ράλι των τραπεζών οδήγησε ανοδικά τις ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρώσουν τον μήνα με μικρά κέρδη την τελευταία ημέρα συναλλαγών του Ιουλίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο κατά 0,4%, ενώ τα blue chips ενισχύθηκαν κατά 0,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο κατά 0,7% ενώ ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Άνοδο 0,8% σημείωσαν νωρίτερα οι τράπεζες, χάρη στην άνοδο κατά 3,4% της HSBC. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση κατά 5% των προ φόρων κερδών πρώτου εξαμήνου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς και την τρίτη επαναγορά μετοχών της σε ένα χρόνο.

Μέχρι στιγμής, περίπου το 45% των εταιριών στο δείκτη MSCI Europe έχουν ανακοινώσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, με το 58% εξ αυτών να έχουν επιβεβαιώσει ή και ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις εταιρίες της ευρωζώνης είναι λίγο χαμηλότερο, με λίγο πάνω από τις μισές εταιρίες να ανακοινώνουν αποτελέσματα που συμβάδιζαν ή υπερέβησαν τις προβλέψεις της αγοράς.

Άνοδο 1,5% σημείωσαν νωρίτερα οι μεταλλευτικές εταιρίες, καθώς αυξήθηκαν οι τιμές του χαλκού χάρη στα στοιχεία για τη μεταποίηση που ανακοινώθηκαν από την Κίνα, τη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μετάλλων στον κόσμο.

Ο δείκτης STOXX 600 αναμένεται να ολοκληρώσει τον μήνα με μικρά κέρδη, με την ενίσχυση του ευρώ τον Ιούλιο να αποτελεί αρνητικό παράγοντα καθώς άσκησε πιέσεις στις εταιρίες της ευρωζώνης, κυρίως σε αυτές με εξαγωγική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider