Πτώση σημείωνουν οι μετοχές στην έναρξη της συνεδρίασης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση σημείωνουν οι μετοχές στην έναρξη της συνεδρίασης

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του έτους αφού οι αρμόδιες Αρχές της ΕΕ κατά του μονοπωλίου ξεκίνησαν έρευνα για τις εταιρίες του κλάδου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση κατά 0,2%. Τα bluechips της ευρωζώνης σημείωσαν πτώση 0,2%.

Η εταιρία ψηφιακής ασφάλειας Gemalto κατέγραψε βουτιά 17% αφού προειδοποίησε για την κερδοφορία της για τέταρτη φορά από τον Οκτώβριο.

Η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair υποχώρησε κατά 4,7% αφού είπε ότι ίσως μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων της τους θερινούς μήνες αν και ανακοίνωσε άλμα 55% των κερδών της το πρώτο τρίμηνο.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σε όλη την Ευρώπη σημείωσαν πτώση αφού οι αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές κατά του μονοπωλίου ανακοίνωσαν ότι ερευνούν το ενδεχόμενο σύστασης καρτέλ από τις εταιρίες αυτές. Η Volkswagen, η Peugeot, η Daimler, η Renault και η BMW σημείωσαν πτώση 1,2% έως 2,5%, με τον δείκτη των αυτοκινητοβιομηχανιών να υποχωρεί κατά 1,6%/

Στον αντίποδα, άνοδο 4,1% σημείωσε νωρίτερα η B&M European Value Retail ύστερα από δημοσίευμα ότι η Asda, ο βρετανικός βραχίονας της αμερικανικής Wal-Mart, εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την εξαγορά της ύψους 4,4 δισεκ. λιρών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.