Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μία σειρά θετικότερων του αναμενόμενου εταιρικών αποτελεσμάτων συνέβαλαν στην άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και την ανάκτηση μέρους των σημαντικών απωλειών που είχαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,2%. Τα συνολικά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 7,9% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ή κατά 5,6% χωρίς τον ενεργειακό κλάδο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Thomson Reuters I/B/E/S.

Η ολλανδική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών ASML κατέγραφε κέρδη 3,7%, ενισχύοντας τον τεχνολογικό κλάδο. Η εταιρεία είχε τριμηνιαία κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων, χάρη στην ισχυρή ζήτηση από κατασκευαστές κυκλωμάτων μνήμης. Ο κλάδος των ευρωπαϊκών τεχνολογικών μετοχών έχει σημειώσει κέρδη πάνω από 14% φέτος, αλλά οι ανησυχίες για τις υψηλές αποτιμήσεις, ιδιαίτερα στις αντίστοιχες αμερικανικές εταιρείες, έχουν βάλει φρένο στο ράλι.

Η ισχυρή αύξηση των κερδών το πρώτο εξάμηνο οδήγησε στην εκτίναξη της μετοχής της Georg Fischer κατά 6%, ενώ η γαλλική εταιρεία κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft αυξήθηκε 5% μετά τις ισχυρότερες πωλήσεις που ανακοίνωσε. Οι ενεργειακές μετοχές υποχώρησαν 0,1%, ασκώντας πίεση στον βρετανικό δείκτη FTSE 100, ενώ οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούσαν 0,2%, συνεχίζοντας τη χθεσινή πτώση τους, καθώς η Goldman Sachs άσκησε πίεση στις μετοχές των αμερικανικών τραπεζών. Οι μεγάλες ζημιές της κατασκευαστικής εταιρείας NCC και της κατασκευάστριας κλειδαριών Assa Abloy επηρέασαν αρνητικά τον κατασκευαστικό κλάδο, που υποχώρησε 0,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.