Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην απόφαση του MSCI, που καταρτίζει παγκόσμιους δείκτες μετοχών, να συμπεριλάβει κάποιες μετοχές εισηγμένες στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Σεντζέν σε έναν από τους βασικούς του δείκτες.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 0,52% στις 3.156,21 μονάδες και ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο κατά 0,76% στις 10.367,17 μονάδες.

Ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, έκλεισε με άνοδο 0,20% στις 1.824,69 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών και στα δύο χρηματιστήρια διαμορφώθηκε στα 392,2 δισεκ. γιουάν (57,4 δισεκ. δολάρια) από τα 398 δισεκ. γιουάν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο οργανισμός κατάρτισης διεθνών χρηματιστηριακών δεικτών MSCI ανακοίνωσε σήμερα το πρωί από τον Ιούνιο του 2018 θα συμπεριλάβει τις κινεζικές μετοχές τύπου Α, που διαπραγματεύονται στις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας, στον δείκτη MSCI Emerging Markets (EM) και στον δείκτη MSCI ACWI (All Country World Index).

Από τότε που ο MSCI καθυστέρησε την ένταξη των κινεζικών μετοχών τύπου Α για τρίτη φορά το 2016, οι κινεζικές αρχές έλαβαν μια σειρά μέτρων για να περιορίσουν τις ανησυχίες των διεθνών επενδυτών αναφορικά με την προσβασιμότητα της αγοράς των συγκεκριμένων μετοχών: βελτιώθηκε το ρυθμιστικό πλαίσιο για την αυθαίρετη αναστολή διαπραγμάτευσης, χαλάρωσαν περαιτέρω οι περιορισμοί για τους ξένους θεσμικούς επενδυτές, ενώ τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο διασύνδεσης των χρηματιστηρίων του Σεντζέν και του Χονγκ Κονγκ προκειμένου να διευρυνθούν οι διαύλοι ξένων επενδύσεων στην αγορά μετοχών Α.

Αναλυτές εκιτμούν ότι η ένταξη των κινεζικών μετοχών τύπου Α στον δείκτη MSCI ίσως φέρει αρχικά επιπλέον κεφάλαια 17-18 δισεκ. δολαρίων στην αγορά των συγκεκριμένων κινεζικών μετοχών.

Η ένταξη στον MSCI είναι πρόκληση και ευκαιρία για την κινεζική κεφαλαιαγορά και η Κίνα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για την καταστήσει περισσότερο προσανατολισμένη στην αγορά, με διεθνή προσανατολισμό, που να διέπεται από νόμους και για να την βοηθήσει να αναπτυχθεί με σταθερούς ρυθμούς, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή για την χρηματιστηριακή αγορά CSRC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider