Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, εξαιτίας των μετοχών του χρηματοπιστωτικού κλάδου και του λιανεμπορίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,6%, επεκτείνοντας τις χθεσινές απώλειες, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνταν οι μετοχές της ευρωζώνης, σημειώνοντας πτώση κατά 0,8% .

Οι μετοχές των εταιριών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, των ασφαλιστικών εταιριών και των τραπεζών ήταν από τους τίτλους με τη μεγαλύτερη πτώση, λόγω της βουτιάς κατά 20% της βρετανικής Provident Financial μετά από προειδοποίηση για την κερδοφορία της.

Οι τράπεζες ήταν από τις μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες στο γαλλικό δείκτη CAC 40 και τον γερμανικό DAX. Τα κέρδη της Whitbread και της Centrica, ωστόσο, βοήθησαν τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 να καταγράψει υπεραπόδοση έναντι των άλλων δεικτών παρά τη βουτιά της Provident.

Η Whitbread, στην οποία ανήκει η αλυσίδα καφέ Costa Coffee, κατέγραψε νωρίτερα άνοδο 5,1% μετά την ανακοίνωση για αύξηση των πωλήσεων πρώτου τριμήνου κατά 7,6%. Η εταιρία ενέργειας Centrica σημείωσε άνοδο αφού πούλησε τις δύο μεγαλύτερες μονάδες αερίου της σε θυγατρική της τσεχικής ενεργειακής εταιρίας EPH.

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές λιανεμπορίου ασκούσε και η βελγική Colruyt, που υποχώρησε κατά 4,8% μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider