Σε νέο ιστορικό υψηλό «έστειλε» τον Dow Jones η Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέο ιστορικό υψηλό «έστειλε» τον Dow Jones η Fed

Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στη Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, στον απόηχο της Fed να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της.

Ανοδικά και σε νέο ιστορικό ρεκόρ τερμάτισε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, με τους Nasdaq και S&P 500 να τερματίζουν «στο κόκκινο».

Eιδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,22% για να κλείσει στις 21.374 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,41% στις 6.194 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε μικρή πτώση 0,10% για να τερματίσει στις 2.437 μονάδες.

Στο μεταξύ, σε αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου, στο εύρος 1-1,25%, προχώρησε νωρίτερα η Fed. Ταυτόχρονα δηλώνει πιστή στις δεσμεύσεις της για έναν ακόμη γύρο αυξήσεων των επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους, 2017.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεσμεύεται επίσης πως θα ξεκινήσει από φέτος την προσπάθεια για σταδιακή συρρίκνωση του ισολογισμού της, ο οποίος έχει αγγίζει τα 4,5 τρισ. δολάρια.

Η Fed προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για το τρέχον έτος, στο 1,6%, από 1,9% προηγουμένως. Σε ό,τι αφορά την ανεργία, προβλέπει διαμόρφωσή της στο 4,3% στα τέλη του 2017, έναντι πρότερης πρόβλεψης για μείωσή της στο επίπεδο του 4,5%.

Οι αξιωματούχοι της Fed ψήφισαν για αύξηση επιτοκίων με 8 ψήφους υπέρ, έναντι μιας ψήφου κατά, αφού ο Neel Kashkari τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων σε αμετάβλητα επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider