Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Στήριξη στις ευρωπαϊκές μετοχές προσέφερε ο τεχνολογικός κλάδος σήμερα στην έναρξη της συνεδρίασης, με τη σουηδική Hexagon να καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό εν μέσω εικασιών για πιθανή πώλησή της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 και ο αντίστοιχος δείκτης αναφοράς για τις μετοχές στην ευρωζώνη κατέγραψαν άνοδο 0,4%, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην επικείμενη απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) αργότερα σήμερα, με την αγορά να αναμένει αύξηση των επιτοκίων.

Στη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε μικρές διακυμάνσεις στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης να ενισχύονται κατά 0,6%.

Η σουηδική εταιρία τεχνολογικών μετρήσεων Hexagon κατέγραψε άλμα άνω του 16% σε νέο ιστορικό υψηλό μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η εταιρία βρίσκεται σε συνομιλίες για την πιθανή πώλησή της.

Οι μετοχές τεχνολογίας κατέγραψαν νωρίτερα άνοδο κατά 1,3%. Οι εταιρίες ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Infineon, Dialog Semiconductor και ASML σημείωσαν άνοδο μεταξύ 1,2% και 1,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider