Στο κόκκινο οι Ασιατικές Αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο κόκκινο οι Ασιατικές Αγορές

Στο κόκκινο έκλεισαν σήμερα οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί παρά την άνοδο του δολαρίου και των τιμών του πετρελαίου οι οποίες θα έπρεπε κανονικά να ενισχύσουν την αγορά μετοχών.

Αναλυτικότερα στα ασιατικά ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 104,68, σε ποσοστό 0,52%, και διαμορφώθηκε στις 19.908,58 μονάδες.

Με πτώση 1% έκλεισε και ο Kospi της Νότιας Κορέας κλείνοντας στις 2.357,97 μονάδες ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινήθηκε πτωτικά κατά 0,42% κλείνοντας στις 3.145,02 μονάδες. Πτώση 1,22% σημείωσε και ο Hang Seng του Χόνγκ Κονγκ.

Το χρηματιστήριο της Αυστραλίας και των Φιλιππίνων παρέμεινε κλειστό.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφηκαν στα 48,41 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 26 σεντς ή 0,5% από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 24 σεντς ή 0,5% στα 46,07 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι μετά τις πρόσφατες μειώσεις τους, έφτασαν στο κατώτερο επίπεδο της αρνητικής δυναμικής τους, παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται η υπερπροσφορά πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας οι παραγγελίες βασικού μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 3,1% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Μάρτιο, ενώ οι αρχικές προβλέψεις ανέμεναν μείωση κατά 1,3%, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Reuters.

Η μείωση αυτή, θέτει υπό αμφισβήτηση τις πραγματικές ικανότητες των εταιριών να επενδύσουν σε μηχανολογικό εξοπλισμό, επηρεάζοντας αρνητικά την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider