Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές

Μικρή άνοδο κατέγραψαν στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές, παραμένοντας λίγο κάτω από τα υψηλά επίπεδα των τελευταίων 21 μηνών εδώ και πάνω από μία εβδομάδα.

Μικρή άνοδο 0,1% κατέγραψε νωρίτερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600, χάρη στην άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών πετρελαίου και αερίου. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,1% ενώ ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,3% καθώς δεικτοβαρείς μετοχές τελούσαν υπό διαπραγμάτευση χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Πτώση 0,9% σημείωσαν νωρίτερα οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, με την μετοχή της Fiat Chrysler να υποχωρεί κατά 2%. Η αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε αγωγή σε βάρος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, κατηγορώντας την Fiat ότι χρησιμοποίησε παρανόμως λογισμικό για να παρακάμψει τους ελέγχους εκπομπής ρύπων σε 104.000 οχήματα με κινητήρες ντίζελ που πούλησε από το 2014.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνταν και οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης, με τον δείκτη των εταιριών πρώτων υλών να υποχωρεί πάνω από 1% ύστερα από τη μείωση της τιμής του χαλκού.

Η βρετανική εταιρία λιανικού εμπορίου Kingfisher σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 6,3% ύστερα από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Στον αντίποδα, άνοδο 3% κατέγραψε η Dixons Carphone ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider