Ο Τραμπ «ρίχνει» το δολάριο με τις αμφιλεγόμενες πολιτικές του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ «ρίχνει» το δολάριο με τις αμφιλεγόμενες πολιτικές του

Έντονες είναι οι ανησυχίες των επενδυτών για παρακώλυση της δικαιοσύνης εκ μέρους του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα δημοσιεύματα ότι ζήτησε από τον τότε διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να σταματήσει την έρευνα για τον πρώην σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Το αμερικανικό νόμισμα σφυροκοπείται από το πρωί της Τετάρτης, ενώ σημαντική πτώση σημειώνουν και τα futures των κύριων αμερικανικών δεικτών. O δείκτης προθεσμιακών τιμών S&P 50 mini futures ESc1 μειώθηκε νωρίτερα κατά 0,5%. Το δολάριο υποτιμήθηκε 0,7% έναντι του γεν, ενώ ένας δείκτης του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων υποχώρησε στις 97,93 μονάδες, χάνοντας όλα τα κέρδη που είχε σημειώσει μετά τη νίκη του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η ισοτιμία του ευρώ ανατιμήθηκε στο υψηλό επίπεδο 6μήνου των 1,1117 δολαρίων, καθώς ενισχύθηκε και από τα καλά οικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης, ενώ πριν λίγο διαπραγματευόταν στα 1,1092 δολάρια. Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,5% στο πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τις προσδοκίες, υπογραμμίζοντας την ανάκαμψη της οικονομίας της.

Από την άλλη πλευρά, τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν χθες ήταν ανάμεικτα, εγείροντας περισσότερες αμφιβολίες σχετικά με κάποιες αισιόδοξες απόψεις για την πορεία της. Αν και η μεταποιητική παραγωγή στις ΗΠΑ σημείωσε τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας τριετίας και πλέον, οι νέες οικοδομές μειώθηκαν απρόσμενα σε χαμηλά επίπεδα πενταμήνου. Τα στοιχεία αυτά ήρθαν σε συνέχεια των πιο αδύναμων από ότι αναμενόταν στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις και τον πληθωρισμό, που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider