«Χωνεύουν» τις δηλώσεις Ντράγκι οι επενδυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χωνεύουν» τις δηλώσεις Ντράγκι οι επενδυτές

Δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους οι επενδυτές, που περίμεναν πιο αισιόδοξες δηλώσεις από τη Φρανκφούρτη όπου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΕΚΤ για την επιτοκιακή και νομισματική πολιτική.

Σταδιακά, ωστόσο, φαίνεται πως η αγορά αφομοιώνει τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, οι οποίες ήταν σε μεγάλο βαθμό ευθυγραμμισμένες με τις προσδοκίες των επενδυτών.

Λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα, το ευρώ κατέγραφε απώλειες 0,43% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0854. Σε αυτό το διάστημα των 2,5 ωρών από την ανακοίνωση της ΕΚΤ για διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων, οι απώλειες του ενιαίου νομίσματος αμβλύνθηκαν, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» την επιμονή του Ντράγκι στη διατήρηση των υποστηρικτικών νομισματικών μέτρων.

Την ίδια ώρα, πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, περιορίζοντας ωστόσο τις απωλειες. Ο δείκτης DAX αντιστάθμισε τις απώλειες στο 0,02%, ενώ ο CAC στο Παρίσι κατέγραφε πτώση 0,30%. Κατά 0,52% υποχωρεί ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο.

Στις δηλώσεις του σήμερα από τη Φρανκφούρτη, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης υπεραμύνθηκε των υποστηρικτικών πολιτικών της ΕΚΤ, υπογραμμίζοντας ότι παραμένουν απαραίτητες προκειμένου να παγιωθεί η ανάκαμψη του επιπέδου τιμών (κυρίως του βασικού πληθωρισμού) και η βελτίωση των συνθηκών στην απασχόληση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider