Πάνω από τις 6.000 μονάδες ο Nasdaq για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τις 6.000 μονάδες ο Nasdaq για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Μπροστά σε ένα νέο ορόσημο στην ιστορία του βρίσκεται ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στη Wall Street.

Με την έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης, ο αμερικανικός δείκτης «έσπασε» για πρώτη φορά στην ιστορία του το «φράγμα» των 6.000 μονάδων!

Λίγο πριν τις 17:00 (ώρα Ελλάδας) ο Νasdaq ενισχύεται κατά 0,44% στις 6.009 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι ο Νasdaq έχει καταγράψει άνοδο 15,7% από την 8η Νοεμβρίου 2016, ημέρα κατά την οποία οι Αμερικανοί ψήφισαν για επόμενο πρόεδρό τους τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Nasdaq έχει καταγράψει, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των τριών αμερικανικών δεικτών, αφού από τις αμερικανικές εκλογές μέχρι και σήμερα, ο Dow Jones μετρά άνοδο 14,3% και ο S&P 500 κέρδη 11,5%.

Ωστόσο, εκείνο που εκτόξευσε στα ύψη τον Nasdaq – κάνοντάς τον να ξεπεράσει το ορόσημο των 6.000 μονάδων – είναι η επικράτηση του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, την Κυριακή. Ο Μακρόν ρίχνεται στη μάχη του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών – στις 7 Μαΐου, με αντίπαλο την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

«Έχουμε μια τάση… να μας αρέσουν οι μεγάλοι αριθμοί», δηλώνει ο Michael Antonelli, trader της R.W. Baird & Co, σχολιάζοντας την άνοδο του Nasdaq πάνω από τις 6.000 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider