Μεικτές τάσεις στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτές τάσεις στη Wall Street

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στη Wall Street, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αποτιμούν την έκβαση της κρίσιμης συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,10% για να κλείσει στις 20.914 μονάδες, ο Νasdaq έκλεισε σταθεροποιητικά στις 5.901 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,13% για να τερματίσει στις 2.378 μονάδες.

«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες στον Λευκό Οίκο.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε ότι υπογράμμισε στην καγκελάριο την «ισχυρή υποστήριξή του» στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Παράλληλα, είναι «αναγκαίο οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ να πληρώνουν το μέρος που τους αναλογεί» για την άμυνα της Συμμαχίας, πρόσθεσε.

«Δεν είμαι απομονωτιστής, είμαι υποστηρικτής του ελεύθερου εμπορίου αλλά επίσης και του δίκαιου εμπορίου και το δικό μας ελεύθερο εμπόριο οδήγησε σε πολλά άσχημα πράγματα όσον αφορά το χρέος και τα ελλείμματα», υποστήριξε.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι αντήλλαξε απόψεις με τον Αμερικανό πρόεδρο για αυτά τα ζητήματα.

H Γερμανίδα καγκελάριος είπε επίσης ότι επιβεβαίωσε στον Ντόναλντ Τραμπ πως η Γερμανία πρέπει να τηρήσει τους στόχους δαπανών στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider