Άνοδος στις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στις ευρωαγορές

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, χάρη στην ενίσχυση των μετοχών πρώτων υλών και πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,4%. Οι ενδεχομένως καθοριστικές εκλογές στην Ολλανδία και η συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Η ανάκαμψη στις τιμές πετρελαίου ύστερα από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας δημιούργησε ένα κλίμα ανακούφισης πυροδοτώντας ράλι στις μετοχές πρώτων υλών. Ο δείκτης των μετοχών πρώτων υλών σημείωσε άνοδο κατά 2% ενώ ο δείκτης των μετοχών των πετρελαϊκών εταιριών ενισχύθηκε κατά 1,3%. Οι τιμές πετρελαίου ανέκαμψαν μετά την απρόσμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, που περιόρισε τις ανησυχίες για την υπερβάλλουσα προσφορά στην αγορά.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία Hikma ενισχύθηκε κατά 7,2% μετά την ανακοίνωση αύξησης κατά 2,4% των ετήσιων λειτουργικών κερδών της. Στον αντίποδα, η γαλλική εταιρία κατασκευής καθισμάτων για αεροσκάφη Zodiac σημείωσε πτώση 12,8% μετά την προειδοποίηση για την κερδοφορία της που εξέδωσε αργά χθες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider