Στο κόκκινο οι Ασιατικές Αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο κόκκινο οι Ασιατικές Αγορές

Στο κόκκινο έκλεισαν σήμερα τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα στη Samsung και στο σκάνδαλο διαφθοράς που βαραίνει τον επικεφαλής της τον τελευταίο καιρό.

Συγκεκριμένα στο Τόκιο, ο Nikkei, υποχώρησε κατά 0,45%, 87,92 μονάδες, κλείνοντας στις 19.283,54 μονάδες.

Ο δείκτης Topix υποχώρησε επίσης κατά 0,39%, με απώλειες 6,11 μονάδων για να διαμορφωθεί στις 1.550,14 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,05% κλείνοντας στις 3.253,03 ενώ ανοδικά κατά 0,28% κινήθηκε ο Shenzhen Composite.

O Kospi της Νότιας Κορέας κινήθηκε καθοδικά κατά 0,64% κλείνοντας στις 2094,12 μονάδες ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία κινήθηκε πτωτικά κατά 0,79% στις 5738,98 μονάδες.

Αυξητικές τάσεις παρουσίασαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, μετά την αρχική μείωσή τους κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Η μείωση προκλήθηκε μετά τη γνωστοποίηση των επίσημων στοιχείων αργά χθες το βράδυ, για την αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για συνέχιση της αυξητικής τους πορείας, για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ η αύξησή τους, ήταν μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από την άλλη μεριά, οι τιμές ανεβαίνουν μετά τη γνωστοποίηση στοιχείων για την πώληση αποθεματικών ποσοτήτων πετρελαίου στη Νοτιοανατολική Ασία, που ερμηνεύεται ως εξέλιξη που πιστοποιεί την επιτυχία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου, που επιχειρεί ο ΟΠΕΚ.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου κινούνται σήμερα αυξητικά στα 54,45 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδό τους κατά 1,6% στην τελευταία συνεδρίαση.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, αυξήθηκαν επίσης, κατά 3 σεντς στα 56,61 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδό τους κατά 1,3% στην τελευταία συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider