Δίχασαν τη Wall τα πρακτικά της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίχασαν τη Wall τα πρακτικά της Fed
Ανοδικά τερμάτισε ο Dow Jones, ενώ, στον αντίποδα, στο κόκκινο έκλεισαν Nasdaq και S&P 500.

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να προβληματίζονται μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης των αξιωματούχων της Fed, τα οποία και φωτογραφίζουν αύξηση επιτοκίων «αρκετά σύντομα».

Ανοδικά τερμάτισε ο Dow Jones, ενώ, στον αντίποδα, στο κόκκινο έκλεισαν Nasdaq και S&P 500.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,16% για να κλείσει στις 20.775 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,09% στις 5.860 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση κατά 0,11% για να τερματίσει στις 2.362 μονάδες.

Στο μεταξύ, υπέρ της αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου αρκετά σύντομα (fairly soon) τάσσονται αρκετοί αξιωματούχοι της Fed, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασής τους, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Σαφής προϋπόθεση όμως για μια αύξηση των επιτοκίων αρκετά σύντομα είναι, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Fed, να συνεχιστεί η ισχυροποίηση της αμερικανικής οικονομίας.

Αρκετοί αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας εκφράζουν ωστόσο επιφυλάξεις, λόγω της αβεβαιότητας που συνεχίζει να επικρατεί αναφορικά με τη δημοσιονομική πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider