Σταθεροποιητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Εικόνα σταθεροποίησης εμφάνισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των σημερινών συναλλαγών, έχοντας σημειώσει άνοδο τις επτά προηγούμενες συνεδριάσεις, με τα κέρδη των μετοχών των αεροπορικών εταιριών να αντισταθμίζονται από την υποχώρηση των εταιριών εξόρυξης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε νωρίτερα μικρές μεταβολές σε ποσοστιαίους όρους και διαμορφώθηκε στις 10:21 ώρα Ελλάδας στις 371,34 μονάδες μετά την άνοδό του σε υψηλό διμήνου στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο βρετανικός μηχανολογικός όμιλος Cobham κατέγραψε βουτιά άνω του 21% στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη του 2004 και αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη ιστορικά ημερήσια πτώση του. Η εταιρία είπε ότι θα επιβαρυνθεί με 150 εκατ. λίρες από ένα συμβόλαιο που έχει με την Boeing και αναθεώρησε και πάλι πτωτικά τις προβλέψεις για την κερδοφορία του 2016.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές εξόρυξης σημείωσαν πτώση 0,9% ύστερα από την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων. Ωστόσο, οι απώλειες αντισταθμίστηκαν από το ράλι των μετοχών των αεροπορικών εταιριών αφού η Air France-KLM ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων λειτουργικά κέρδη για το 2016 και είπε ότι το 2017 είχε ένα «ανθεκτικό» ξεκίνημα. Η μετοχή της International Consolidates Airlines και της Lufthansa σημείωσαν άνοδο 2,2% και 2,4% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider