Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ασία μετά την σαφή ενίσχυση του γεν έναντι του δολαρίου έπειτα από την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump με την οποία ξεκινάει μια περίοδος αβεβαιότητας.

Αναλυτικότερα, ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 1,29%, με απώλειες 246,88 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 18.891,03 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε επίσης με πτώση 1,23% υποχωρώντας κατά 18,83 μονάδες, στις 1.514,63 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε με άνοδο 0,43% στις 3.136,64 μονάδες ενώ άνοδο 0,87% σημείωσε και ο Shenzhen Composite κλείνοντας στις 1.902,14 μονάδες.

Ανοδικά κατά 0,02% κινήθηκε και ο Kospi της Νότιας Κορέας, την ώρα που το σκάνδαλο διαφθοράς βαραίνει πάνω από την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.

Με πτώση 0,77% έκλεισε ο ASX200 στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα μετά την αύξηση του αριθμού των ενεργών πετρελαϊκών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με τους υπουργούς Ενέργειας των χωρών-μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ, η συμφωνία που υπογράφτηκε στα τέλη του 2016, εφαρμόζεται με κεντρικό στόχο τη μείωση της υπερπροσφοράς του πετρελαίου, στις διεθνείς αγορές. Οι υπουργοί υποστηρίζουν ότι η παραγωγή πετρελαίου έχει μειωθεί κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, έναντι στόχου μείωσης κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης, καταγράφηκαν στα 55,42 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 7 σεντς, από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 11 σεντς στα 53,11 δολάρια το βαρέλι.

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενισχύθηκε με 29 γεωτρήσεις, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των γεωτρήσεων σε 551.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας ανήκουν και τα στοιχεία για την ανεργία στην Κίνα. Το επίσημο ποσοστό των ανέργων στα αστικά κέντρα της Κίνας, καταγράφηκε στο 4,02% στα τέλη του 2016, μειωμένο από το ποσοστό 4,04% που είχε καταγραφεί κατά το τρίτο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

Στις κινεζικές πόλεις δημιουργήθηκαν 13,14 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργατικού Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλειας.

Το Πεκίνο στοχεύει να διατηρήσει το ποσοστό της επίσημης ανεργίας κάτω του 4,5% και να δημιουργήσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας για το 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider