Στο κόκκινο οι ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο κόκκινο οι ασιατικές αγορές

Πτωτικά κινήθηκαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί εξαιτίας της ενίσχυσης του γεν εν όψει της αυριανής ομιλίας της πρωθυπουργού της Βρετανίας για το Brexit και της ορκωμοσίας του Donald Trump.

Παράλληλα το σκάνδαλο διαφθοράς με το οποίο έχει έρθει αντιμέτωπος ο πρόεδρος της Samsung Jay Y. Lee, την προφυλάκιση του οποίου αναμένεται να προτείνει ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Νότιας Κορέας την Τετάρτη, έχει κατακρημνίσει την μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού.

Αναλυτικότερα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο Nikkei υποχώρησε κατά 192,04 μονάδες, σε ποσοστό 1% , και διαμορφώθηκε στις 19.095,24 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε πτώση 0,61% κλείνοντας στις 2.064,17 μονάδες, ενώ ο ASX200 της Αυστραλίας κινήθηκε ανοδικά κατά 0,48% στις 5.748,44 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα o Shanghai Composite, έκλεισε πτωτικά 0,33% στις 3.102,48 μονάδες ενώ ο Shenzen Composite έπεσε 2,3%. Πτώση 1,11% σημείωσε και ο Hang Seng του Χόνγκ Κονγκ

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, ωθούμενες από τη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, αλλά κι από τις προσδοκίες των επενδυτών για την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ των μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ, για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, καταγράφηκαν στα 55,64 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 19 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, αυξήθηκαν κατά 17 σεντς στα 52,54 δολάρια το βαρέλι.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού κατέγραψαν μείωση 5,1% το Νοέμβριο του 2016, σε σύγκριση με τις παραγγελίες του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, η κυβέρνηση στο Τόκιο.

Στα στοιχεία δε συμπεριλαμβάνονται οι εξοπλισμοί πλοίων και κοινής χρήσης, ενώ η αγορά ανέμενε πτώση κατά 1,7%.

Το οικονομικό ύψος των παραγγελιών για το Νοέμβριο καταγράφηκε στα 7,29 δισεκατομμύρια δολάρια, το Νοέμβριο.

Οι παραγγελίες μη μηχανολογικού εξοπλισμού για τους κλάδους τόσο των λιανικών πωλήσεων, όσο και των πωλήσεων λιανικής, φαίνεται να παρουσιάζουν μείωση, σύμφωνα με την ίδια αναφορά.

Αρνητικές είναι οι τάσεις και στους τομείς των πετρελαϊκών προϊόντων, αλλά και των μεταφορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider