Δεν «τρόμαξε» τη Wall ο Trump, νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Nasdaq

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν «τρόμαξε» τη Wall ο Trump, νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Nasdaq

Θετικά πρόσημα επικράτησαν στη Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές δεν έδειχναν να τρομάζουν από την πολυαναμενόμενη, πρώτη συνέντευξη Τύπου του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.

Μόνος «χαμένος» από την ομιλία του Donald Trump ο κλάδος της υγείας.

Ανοδικά έκλεισε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, μειώνοντας, εκ νέου, την απόσταση που τον χωρίζει από το ψυχολογικό «φράγμα» των 20.000 μονάδων. Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, αγγίζοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,50% στις 19.954,28 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 5.563,65 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη στις 2.275,32 μονάδες.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου, υποστήριξε ότι θα γίνει «ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης τον οποίο δημιούργησε ποτέ ο Θεός», στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη Τύπου εδώ κι αρκετούς μήνες.

«Θα δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης. Είπα ότι θα γίνω ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης που έχει δημιουργήσει ποτέ ο Θεός. Το πιστεύω αληθινά», είπε ο Τrump κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον ουρανοξύστη του στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider