«Παρασκευή και 13»: Η πιο τυχερή μέρα για τον Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παρασκευή και 13»: Η πιο τυχερή μέρα για τον Dow Jones

Η τρέχουσα εβδομάδα ολοκληρώνεται με έναν από τους πιο ατυχείς – για όσους πιστεύουν σε δεισιδαιμονίες – τρόπους, αφού την Παρασκευή ο μήνας έχει 13. Οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη και μάλιστα για αρκετές περιοχές του πλανήτη.

Η Wall Street όμως δεν φαίνεται ούτε να πιστεύει, αλλά ούτε και να πτοείται από τέτοιου είδους δεισιδαιμονίες, όσο διαδεδομένες κι αν είναι αυτές. Όπως καταδεικνύει η οικονομική ιστορία, οι μετοχές δεν λυγίζουν μπροστά στον κίνδυνο κακοτυχίας που «κουβαλά» οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με την 13η ημέρα ενός μήνα.

Στο πέρασμα του χρόνου, το 55,63% από όσες Παρασκευές συνέπεσαν με την 13η του μήνα, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, έκλεισε ανοδικά. Τούτο επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που συνέλεξε – και παρουσιάζει – ο αναλυτής του S&P Dow Jones Indices, Howard Silverblatt.

Το ποσοστό του 55,63% είναι υψηλότερο από το 52,13%, ποσοστό κατά το οποίο ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street έχει κλείσει ανοδικά τις υπόλοιπες ημέρες της εκάστοτε εβδομάδας και του εκάστοτε μήνα, ανεξάρτητα από το εάν κάποια Παρασκευή συμπίπτει με την 13η ημέρα κάποιου μήνα.

Ο Silverblatt μάλιστα – προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα – προβλέπει πως αυτή η Παρασκευή, η 13η του Ιανουαρίου 2017, δεν αποκλείεται να αποδειχθεί και η πιο… τυχερή για τη Wall Street, αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, διαφαίνονται καλές πιθανότητες την ημέρα αυτή ο Dow Jones να φτάσει και να ξεπεράσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το «φράγμα» των 20.000 μονάδων.

«Το ορόσημο των 20.000 μονάδων με… έχει τρελάνει. Ο Dow Jones πρέπει να το φτάσει. Θεωρώ πως αυτό είναι εφικτό να συμβεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου», τονίζει ο Silverblatt, γνωστός στα πηγαδάκια της Wall Street ως ο «ιερέας των στατιστικών» της αμερικανικής αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider