Ανοδική η αντίδραση των ευρωαγορών στο ιταλικό «Όχι»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδική η αντίδραση των ευρωαγορών στο ιταλικό «Όχι»

Στο πράσσινο κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης παρά την πτωτική τους εκκίνηση, μετά την ετυμηγορία των Ιταλών στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση και την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi η οποία αναμένεται το απόγευμα. Οι επενδυτές βέβαια παραμένουν επιφυλακτικοί μπροστά στην ενδεχόμενη πολιτική αβεβαιότητα η οποία θα μπορούσε να βλάψει το τραπεζικό σύστημα της χώρας με παγκόσμιες συνέπειες.

Συγκεκριμένα αυτή την ώρα ο βρετανικός FTSE100 κινείται ανοδικά κατά 0,63% στις 6.773,09 μονάδες ενώ ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 1,68% στις 10.690,08 μονάδες. O γαλλικός CAC40 σημειώνει άνοδο 1,15% κινούμενος στις 4.580,84 μονάδες.

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών ύστερα από τη βαριά ήττα του πρωθυπουργού Matteo Renzi στο χθεσινό δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η μετοχή της Intesa υποχώρησε κατά 5%, ενώ άλλες τράπεζες κατέγραψαν πτώση μεταξύ 4% και 6%, με τον ιταλικό δείκτη των μετοχών blue chip να σημειώνει απώλειες 0,7%.

Απώλειες 5% κατέγραψαν οι μετοχές της UniCredit και της Monte dei Paschi, η διαπραγμάτευση των οποίων ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.