Στο κόκκινο οι ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο κόκκινο οι ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι κυριότερες ασιατικές αγορές την Παρασκευή, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας μετά το πετρελαϊκό deal του ΟΠΕ. Η προσοχή είναι πλέον στραμμένη στις ΗΠΑ και στα στοιχεία για την απασχόληση, τα οποία θα προσφέρουν ενδείξεις για την νομισματική πολιτική που σκέφτεται να ακολουθήσει η Fed.

Αναλυτικότερα, Στην Ιαπωνία ο Nikkei υποχώρησε κατά 87,04 μονάδες, σε ποσοστό 0,47%, και διαμορφώθηκε στις 18.426,08 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,88% στις 3.244 μονάδες, ενώ το χρηματιστήριο της Σένζεν κατέγραψε πτώση κατά 1,53% στις 542,03 μονάδες.

O Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κινήθηκε πτωτικά κατά 1,20% στις 22.604 μονάδες, ενώ απώλειες κατά 0,66% στις 1.970 μονάδες εμφάνισε ο δείκτης Kospi, της Νότιας Κορέας. Στην Αυστραλία, ο ASX 200 μειώθηκε κατά 1,02% στις 5.444 μονάδες.

Μετά το υψηλό 16μήνου που σημείωσαν χθες το πετρέλαιο Brent, μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των κρατών-μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν πτώση με τους επενδυτές να σπεύδουν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συμφωνία αυτή, έχει ως στόχο τη μείωση της προσφοράς πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ώστε να επιτευχθεί αύξηση των διεθνών τιμών.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 53,36 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 58 σεντς ή 1,08% από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 50,70 δολάρια το βαρέλι μειωμένες κατά 36 σεντς ή 0,71%.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, η ετήσια ανάπτυξη της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 0,6% στο τρίτο τρίμηνο του 2016, εν συγκρίσει με το προηγούμενο τρίμηνο του έτους, με τη βιομηχανική δραστηριότητα να παρουσιάζει χαρακτηριστικά στασιμότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας, (BOK).

Το οικονομικό ύψος του ΑΕΠ της Νότιας Κορέας, καταγράφηκε στα 322,33 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, αυξημένο κατά 0,6% από το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ διαψεύστηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις που ανέμεναν την οικονομική ανάπτυξη στο 0,7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.