Κέρδη 5,5% για τον Dow Jones τον Νοέμβριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη 5,5% για τον Dow Jones τον Νοέμβριο

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στη Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης – την τελευταία συνεδρίαση του Noεμβρίου – με τους επενδυτές να αποτιμούν τη συμφωνία των κρατών μελών του OPEC για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, αλλά και τα στοιχεία της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε σταθεροποιητικά στο +0,1% και τις 19.123,58 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,05% στις 5.323,68 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,27% στις 2.198,81 μονάδες.

Ωστόσο, σε επίπεδο μήνα, οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν αξιοσημείωτα κέρδη. Ο Dow Jones κατέγραψε την καλύτερη μηνιαία επίδοση από τον περασμένο Μάρτιο, με κέρδη 5,5%, ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 2,6% τον Νοέμβριο, ενώ ο S&P 500 μέτρησε κέρδη 3,4%,.

Ράλι 9% κατέγραψε το πετρέλαιο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας των κρατών του OPEC για μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ετησίως. Η απόφαση των πετρελαιοπαραγωγών κρατών στη Βιέννη να επιβάλλουν πλαφόν στην παραγωγή του πετρελαίου, αναμένεται να προσφέρει σημαντική στήριξη στην τιμή του πετρελαίου που έχει δοκιμαστεί πολύ σκληρά την τελευταία διετία.

Στο μεταξύ, μετριοπαθώς συνεχίζεται η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Φαιάς Βίβλου (Beige Book) της Fed που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Ειδικότερα, για το διάστημα από τις αρχές Οκτωβρίου ως τα μέσα Νοεμβρίου, η αμερικάνικη οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με μετριοπαθή ρυθμό, με τους τομείς των λιανικών πωλήσεων και του real estate να εμφανίζουν αυξημένη δραστηριότητα.

Οι έξι από τις συνολικά 12 περιφέρειες που καλύπτει η έκθεση του Beige Book κάνουν λόγο για μετριοπαθή ανάπτυξη, με θετικές προοπτικές.

Σε επτά περιφέρειες καταγράφηκε βελτίωση της αγοράς εργασίας, ωστόσο οι μισθοί δεν σημείωσαν ισχυρή άνοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider