JP Morgan: Αγοράστε μετοχές της Ευρωζώνης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Αγοράστε μετοχές της Ευρωζώνης

Αγοράστε μετοχές της Ευρωζώνης, προτρέπει, μέσω νέας έκθεσής της, η JP Morgan, αναθεωρώντας, ταυτόχρονα, την πρότερη σύστασή της για τις βρετανικές μετοχές.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασης της, σε neutral, από overweight προηγουμένως για το βρετανικό χρηματιστήριο, αναβαθμίζοντας την ίδια στιγμή τη σύστασή της για τις μετοχές της Ευρωζώνης.

Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές της JP Morgan, οι λόγοι που κρύβονταν πίσω από την bullish πρόβλεψή της για τις βρετανικές μετοχές έχουν αρχίσει να εξασθενούν, καθιστώντας το βρετανικό χρηματιστήριο λιγότερο ελκυστικό έναντι των αγορών της Ευρωζώνης.

Οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων ανακάμπτουν, αλλά όχι για τους σωστούς λόγους. Δημιουργείται έτσι ένα σοβαρό πρόβλημα για τις αποτιμήσεις των βρετανικών assets, τονίζουν.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο βρετανικός χρηματιστηριακός δείκτης FTSE 100 μετρά κέρδη 12% από τις αρχές του έτους. Απώλειες 1,4% μετρά στον αντίποδα ο γαλλικός δείκτης CAC 40, ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έχει χάσει 5,6% από τις αρχές του 2016. Σταθεροποιητικά κινείται για το τρέχον έτος ο γερμανικός DAX, μετρώντας οριακή άνοδο 0,47%.

«Όσο περισσότερο θα αυξάνεται η αβεβαιότητα για το Brexit, τόσο θα ενισχύονται οι πιέσεις για τη στερλίνα, γεγονός που αργά ή γρήγορα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και για τις βρετανικές μετοχές», προειδοποιούν οι αναλυτές της JP Morgan.

Θετικές εκπλήξεις στην Ευρωζώνη

Όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, οι αποτιμήσεις των εταιρειών της Ευρωζώνης έχουν βελτιωθεί αισθητά.

Οι μετοχές της Ευρωζώνης μπορούν να αποτελέσουν μια άκρως ενδιαφέρουσα επενδυτική τοποθέτηση, έναντι μιας πιθανής αύξησης της μεταβλητότητας στην αγορά συναλλάγματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider